BÀSQUET

Badalona, epicentre del bàsquet 3x3

Els campions de les diferents categories es decidiran dissabte

Després de completar un exitós recorregut per deu seus arreu del territori, el circuit oficial de 3x3 de la Federació Catalana de Bàsquet (FCBQ) disputarà aquest dissabte la gran final a Badalona.

“Nosaltres hem apadrinat els tornejos d’algunes ciutats que ja tenien el seu esdeveniment, com el Masnou, Badalona o Sitges, i els hem enllaçat amb noves destinacions per crear un circuit amb cara i ulls. L’objectiu era que la gent prengués consciència que aquesta disciplina serà olímpica i que la Federació Internacional està treballant amb força perquè tothom jugui amb les mateixes normes”, explica Jaume Comas, el coordinador del circuit.

“El 3x3 manté l’essència del bàsquet de carrer, d’ajuntar-se amb un parell d’amics per passar una bona estona. És una disciplina en què es pot jugar des de la categoria de minibàsquet fins a sènior. El que era difícil era unificar les normes i és per això que vam formar àrbitres”, recorda l’entrenador.

El 3x3 és una de les grans apostes d’una federació en permanent evolució. “El 3x3 és el futur i nosaltres no ho podem obviar, no podíem perdre aquest tren”, reconeix Joan Fa, president de la FCBQ.

“Augmentar els practicants”

Els organitzadors valoren de manera molt positiva la participació que han tingut a les deu seus del circuit. “La federació tenia el compromís i el deure de liderar aquesta iniciativa, que és un projecte molt seriós. Havíem de donar resposta a l’evolució del bàsquet. El 3x3 és una gran eina per promocionar el nostre esport. El nostre objectiu és fer créixer el nombre de persones que juguen a bàsquet i aconseguir augmentar el nombre de practicants d’aquesta modalitat. La resposta dels clubs ha sigut magnífica i ens han ajudat molt a impulsar aquesta iniciativa. La nostra voluntat és donar-li continuïtat”, afegeix Josep Maria Rofes, directiu de la FCBQ.