Bàsquet - Copa del Rei
Misc 15/02/2019

Nico Laprovittola, un heroi d'una altra època (89-98)

L'exhibició antològica de l'argentí condueix el Divina Seguros Joventut a les semifinals de la Copa

àlex Gozalbo
Nico LAprovittola

MadridDe pitet. El Divina Seguros Joventut va trencar els pronòstics i va superar el Kirolbet Baskonia en els quarts de final de la Copa del Rei (89-98). L’exhibició de joc de Nico Laprovittola contra el seu exequip va ser antològica. El base argentí, aclamat amb crits d’MVP, va arribar a 50 de valoració gràcies a 36 punts, 8 faltes rebudes i 7 assistències. Uns registres mai vistos abans en el torneig del KO. “M’ha sortit tot, però el més important és que l’equip ha guanyat. Hem tingut un gran caràcter i això ens ha d’alimentar per a les semifinals”, va dir l’heroi de la tarda. El rival d’aquest dissabte (21.30 hores, #Vamos) serà el Reial Madrid. El premi d’un triomf seria disputar una final de la Copa per primera vegada des del 2008.

El rècord de Laprovittola amaga una història preciosa que té a veure amb els seus cordons grocs. El base argentí va lluir-los per donar suport a la lluita contra el càncer infantil, dins d’una iniciativa de la Fundació Unoentrecienmil. Per cada punt anotat El Corte Inglés i Caixabank donaran 100 euros al projecte. En el seu cas la xifra creixerà fins als 3.600 euros.

La victòria també reforça la feina de Carles Duran, un home de la casa que ha capgirat la dinàmica negativa d’uns últims anys molt difícils. “El que ha fet Nico és extraordinari. Ell dona seguretat, però fa coses perquè els seus companys fan molt bé la feina”, va opinar l’entrenador. Tot i tenir les baixes de Shawn Dawson i Simon Birgander, la Penya va realitzar un partit molt complet. Marko Todorovic (15 punts i 7 rebots) va ser un altre dels destacats d’un triomf verd-i-negre que serà explicat durant anys i panys. “Nosaltres volem el títol”, va deixar anar el tècnic. Amb humilitat, però sense por.

El primer quart de la Penya va ser una meravella. L’equip verd-i-negre va repartir 6 assistències i va anotar 12 dels 15 tirs de camp que va intentar. Els jugadors del conjunt badaloní van saber moure la pilota amb fluïdesa per atacar una defensa rival que sempre va arribar un segon tard a tot arreu. L’exhibició, els millors minuts de bàsquet que s’han vist a la Copa del Rei, li va servir al Divina Seguros Joventut per fer-se amb una renda de 16 punts (13-29).

Quan Carles Duran es va veure obligat a donar descans a alguns jugadors clau, el Kirolbet Baskonia va reaccionar. L’equip basc va aixecar el nivell defensiu i es va apuntar un parcial de 18-4 durant els primers set minuts del segon quart (34-33). La Penya no va entrar en pànic i va reconduir la situació abans del descans (42-45). Luke Harangody i Todorovic es van multiplicar per combatre la teòrica superioritat interior d’un Baskonia que va mastegar sorra.

L’equip verd-i-negre dominava el marcador per vuit punts de diferència a set minuts del final (73-81). Quan l’argentí es va veure obligat a descansar, el Baskonia va tornar a escurçar distàncies (80-83). Todorovic, expulsat per cinc faltes personals, no va poder acabar el partit. Tot i la seva inexperiència, la recta final del Divina Seguros Joventut va ser molt sòlida i va servir per assegurar una victòria molt celebrada.