La defensa de la selecció espanyola desespera Sèrbia (81-69)

El combinat de Sergio Scariolo disputarà els quarts de final contra Polònia

àlex Gozalbo
Ricky Rubio

BarcelonaLa defensa de la selecció espanyola va treure de polleguera Sèrbia (81-69), que va perdre el seu primer partit al Mundial de bàsquet. El combinat entrenat per Sergio Scariolo, que es manté invicte al campionat de la Xina, disputarà dimarts els quarts de final contra Polònia. Víctor Claver va fer un partit molt complet en un dia en què Ricky Rubio i Marc Gasol també es van exhibir. El nivell competitiu del conjunt va ser imponent, molt per sobre de les expectatives generades durant la primera fase.

Sèrbia va dominar el primer quart i va arribar a tenir una renda de nou punts (11-20), però la reacció de la selecció espanyola va servir per capgirar el marcador (41-31). La clau de la metamorfosi va radicar en la defensa plantejada per Scariolo, que va desnaturalitzar l’atac del rival. L’estratègia del tècnic italià va sorprendre un rival que acumulava 15 triomfs consecutius. Acostumada a passar per sobre dels adversaris, Sèrbia no va trobar el fil d’un partit de molta exigència tàctica i física. La seva anotació, habitualment exuberant, es va desinflar.

Bogdan Bogdanovic

La selecció espanyola va fer créixer la diferència durant un tercer quart en què Nikola Jokic va ser expulsat al ser sancionat amb una antiesportiva i una tècnica. Sèrbia va perdre la concentració i la seva desesperació la va portar a acumular un desavantatge de 21 punts (63-42). Quan pitjor escenari tenia, el conjunt entrenat per Sasha Djordjevic va aprofitar els punts de Bogdan Bogdanovic per reaccionar, ajustar el marcador i exigir una bona concentració d’Espanya fins al final. El rival serbi en els quarts de final serà l’Argentina.

Els Estats Units, França i Austràlia tenen assegurada la seva presència en la lluita per les medalles del Mundial. L’última plaça entre els vuit millors equips del campionat se la disputaran Grècia, la República Txeca i el Brasil.