Els Estats Units suen sang per evitar perdre contra Turquia (93-92)

L’equip nord-americà recupera un desavantatge de cinc punts a la pròrroga

àlex Gozalbo
Myles Turner

BarcelonaEls Estats Units van evitar una derrota que semblava escrita contra Turquia a la Copa del Món de bàsquet (93-92). L’equip nord-americà, que va tenir uns percentatges de tir molt dolents, va recuperar un desavantatge de cinc punts a la pròrroga per evitar en última instància una ensopegada contra un rival que va saber treure avantatge de les seves virtuts. Quan creia que tenia la victòria a tocar, el combinat turc va fallar quatre tirs lliures consecutius que van permetre la resurrecció del vigent campió.

Turquia va passar un moment difícil durant un segon quart en què perdia per 15 punts de diferència, però va saber reaccionar i arribar al descans amb el partit viu (47-42). L’equip turc, que va treure profit d’una defensa zonal que se’ls va ennuegar als nord-americans, va arribar a l’últim minut amb el marcador empatat (79-79). Un cop de dits d’Ersan Ilyasova va avançar el conjunt quan faltaven 12,3 segons per al final (79-81), però dos tirs lliures a una dècima del final de Jayson Tatum, que en va fallar un tercer, van enviar el partit a la pròrroga (81-81).

El temps extra va ser una bogeria. Turquia va aconseguir una renda de cinc punts (84-89). Els Estats Units van reaccionar (91-89) i el partit es va resoldre en els últims segons. Amb 91-92, el conjunt nord-americà va perdre la pilota i va cometre una falta antiesportiva. Quatre tirs lliures fallats per Dogus Balbay i Cedi Osman van evitar tancar el partit i Khris Middleton va capgirar la situació amb dos tirs lliures 2,1 segons abans del final. El llançament triple d’Ilyasova sobre la botzina no va entrar.

El Brasil, en canvi, sí que va completar la sorpresa contra Grècia (79-78) i va certificar el seu pas a la segona fase en un partit espectacular i disputadíssim, que hauria pogut anar a la pròrroga si el base grec Kostas Sloukas hagués encertat el seu últim tir lliure.