Bàsquet - Lliga Endesa
Misc 09/12/2018

Defensa per esvair dubtes al Palau Blaugrana

El Barça Lassa oblida les últimes dues derrotes amb un triomf contra l'Iberostar Tenerife (77-73)

àlex Gozalbo
Lucca Staiger, Kyle Kuric i Ante Tomic

BarcelonaEl Barça Lassa va suar ahir per regalar una victòria a Svetislav Pesic en el partit número 200 del tècnic a la banqueta culer. L’equip blaugrana va superar l’Iberostar Tenerife en un partit de digestió lenta (77-73) i va evitar la cinquena derrota consecutiva contra un conjunt insular que s’havia endut els últims quatre precedents. Un parcial de 20-7 en el tercer període va aclarir el camí dels locals, que es mantenen com a líders de la Lliga Endesa.

Kevin Pangos va aprofitar la presència del seu ídol, el també canadenc Steve Nash, per brillar amb 11 punts en 23:09 minuts. A més, Chris Singleton va sumar 12 punts i 12 rebots en un dia en què Pesic va descartar Kevin Seraphin i va deixar sense jugar Pau Ribas i Rolands Smits. La clau de la victòria blaugrana, però, va ser una defensa que, per exemple, tan sols va permetre Javi Beirán anotar un punt. A més, l’equip català va dominar el rebot amb autoritat.

El Barça Lassa va intentar oblidar les derrotes contra el Fenerbahçe i el Buducnost començant el partit amb una defensa asfixiant que va provocar moltes pilotes perdudes en el rival. Un parcial de 15-2 li va servir a l’equip blaugrana per construir-se una diferència de set punts (15-8). La posada en escena feia preveure una victòria plàcida, però l’aparició de Sebas Saiz va alterar el ritme de joc i va capgirar el marcador (17-23). El pivot va afegir a la seva habitual lluita a prop de cistella un ventall de bons llançaments exteriors, un fet inèdit en el seu repertori.

L’accelerada definitiva del Barça Lassa va arribar en un tercer període en què l’Iberostar Tenerife va tenir problemes per trobar una bona selecció de tir. L’equip de Txus Vidorreta, el que més triples intenta de la Lliga Endesa, va anar de menys a més i va arribar als últims deu minuts amb un desavantatge de 10 punts (56-58).

Tot i no aconseguir grans diferències en el marcador, el Barça Lassa va saber gestionar una renda estable durant una segona meitat en què la fiabilitat de l’Iberostar Tenerife es va anar diluint a poc a poc al Palau Blaugrana. La diferència local va arribar a ser de 19 punts (77-58), però un sorprenent parcial final de 0-15 va deixar la renda definitiva en tan sols quatre punts (77-73). Sense opcions reals de capgirar el resultat, el conjunt visitant va treure l’orgull per aprofitar la desconcentració dels jugadors culers.