10/05/2015

Dissabte perfecte per al Barça i el Fiatc Joventut

BarcelonaDissabte perfecte per al Barça i el Fiatc Joventut a la Lliga Endesa. L’equip blaugrana no va badar i es va desfer del Dominion Bilbao Basket (80-73) a casa, mentre que la Penya va aconseguir el triomf a la pista del Montakit Fuenlabrada (73-77). La jornada es completa avui amb la disputa de set partits. La Bruixa d’Or Manresa visita (12.15 hores, Esport3) el CAI Saragossa i el MoraBanc Andorra juga (12.15 hores) a la pista del Reial Madrid.

Tot i que ho té difícil, el Barça encara té opcions de discutir la segona posició a l’Unicaja, contra el qual jugarà diumenge que ve. L’equip de Joan Plaza, que avui (12 hores) visita la pista del Rio Natura Monbus Obradoiro, acumula un triomf més i un partit menys que el conjunt blaugrana.

L’equip blaugrana, que va anotar set dels primers vuit triples que va intentar, va començar el partit amb una gran voracitat ofensiva que li va permetre anotar 30 punts en el primer període (30-17). El conjunt català va repartir 8 assistències en 10 minuts.

El Barça, que va descartar Mario Hezonja, no va poder mantenir la mateixa eficàcia durant tot el partit i el rival basc ho va aprofitar per eixugar l’avantatge local a l’inici del tercer període (43-42), tot just quan els aficionats culers celebraven l’empat del Santiago Bernabéu.

Animat per Tomás Satoransky, que va acabar amb 13 punts i 4 assistències, i Ante Tomic (14), l’equip blaugrana va reconduir la situació i va tornar a obrir una escletxa important al marcador contra un rival ben treballat tàcticament per Sito Alonso.

La Penya, sense romanços

El Fiatc Joventut va aconseguir ahir superar el Montakit Fuenlabrada (73-77) i apuntar-se una victòria molt important en la seva lluita per disputar els play-off. La Penya va sumar el 18è triomf de la temporada i ja empata a la classificació amb un València Basket que juga avui a la pista de l’Iberostar Tenerife. L’equip verd-i-negre va arribar a l’últim minut amb el marcador empatat, però una cistella de Goran Suton i dos tirs lliures de Tariq Kirksay van decidir el duel.

Sitapha Savané (18 punts), Albert Miralles (14) i Clevin Hannah (11) van ser alguns dels jugadors visitants més destacats d’un partit molt igualat.