07/09/2015

Espanya esvaeix dubtes amb un contundent triomf contra Turquia

Pau Gasol, pivot català de la selecció espanyola, tapona un llançament de Sinan Güler.

BarcelonaDesprés de la derrota contra Sèrbia, la selecció espanyola va reaccionar i ahir va sumar una victòria contra Turquia a l’Eurobàsquet (77-104). Espanya va jugar amb equilibri i va esvair molts dels dubtes de l’estrena amb un triomf contundent a Berlín. El català Pau Gasol, que va descansar durant tot l’últim període, va dominar el joc a les dues parts de la pista i va acabar amb 21 punts i 7 rebots. Vuit dels seus companys, a més, van anotar 8 punts o més.

“Hem fet una bona feina. Des del primer minut hem intentat treure’ns el mal gust de boca de la derrota de dissabte”, va assegurar Pau Ribas. “Quan aconseguim aportar coses des del perímetre, Pau Gasol té més espai i és molt més determinant”, va afegir el jugador del Barça Lassa.

La selecció espanyola va anotar 54 punts en una primera meitat sensacional en què va exhibir un joc col·lectiu ple de ritme i encert. El combinat de Sergio Scariolo va saber allunyar Turquia de la pintura i determinar els atacs d’un rival molt més tou que Sèrbia. La punteria en els llançaments de tres punts, a més, va ser molt diferent de la de dissabte. L’avantatge va arribar a ser de 22 punts (28-50) durant un segon període que es va tancar amb una renda de 16 punts (38-54).

La rotació de Sergio Scariolo va ser més llarga i els jugadors suplents de la selecció espanyola van tenir una producció útil, evitant els alts i baixos de dissabte. Fernando San Emeterio, per exemple, va aportar moltes coses interessants.

Un parcial de 0-10 a l’inici del tercer període va fer créixer la renda fins als 26 punts (38-64), i va deixar el triomf vist per a sentència. L’avantatge de la selecció espanyola, que no va aixecar el peu de l’accelerador en cap moment, va arribar a ser de 34 punts (70-104) a dos minuts del final, quan Sergio Scariolo ja feia estona que havia començat a distribuir generosos descansos entre els seus jugadors.

Turquia va intentar aprofitar els últims minuts per maquillar el marcador i ensucrar una derrota massa amarga, però no va poder competir contra l’encert de la selecció espanyola, que va acabar amb un 66,7% en tirs de dos punts i un 57,1% en triples, una eficàcia demolidora. Al final, 77-104.

Itàlia, el rival de demà

Després de la jornada de descans d’avui, la selecció espanyola tornarà a competir demà. El seu rival (21 hores, Cuatro) serà Itàlia, que ahir va superar Islàndia (64-71) i va sumar el seu primer triomf al campionat.