Joc col·lectiu per anul·lar Iagupova (77-95)

Partidàs de Marta Xargay i Laia Palau contra Ucraïna

àlex Gozalbo
Laia Palau

BarcelonaLa selecció espanyola va debutar a l’Eurobàsquet amb una victòria contra Ucraïna (77-95). El joc col·lectiu del combinat entrenat per Lucas Mondelo es va imposar al talent individual d’Alina Iagupova. L’escorta va acabar amb 38 punts, un registre insuficient per competir contra les 26 assistències i els 11 triples de la vigent campiona. Marta Xargay (31 punts amb 6/10 en triples) i Laia Palau (16 punts, 7 assistències i 6 rebots) van fer un partidàs en una nit en què la imatge va ser molt sòlida i seriosa.

Goran Boskovic va començar el partit amb una defensa zonal 2-3 que va aconseguir modificar els primers atacs de la selecció espanyola, que va trigar tres minuts a anotar la primera cistella. L’equip ucraïnès va aprofitar la situació per dominar el ritme durant un primer tram de partit en què els punts de Xargay van ser una de les poques notícies positives. Tot i que la van defensar cara a cara, Iagupova va anotar 24 dels 42 primers punts del seu equip. La seva exhibició, però, no va servir per arribar al descans amb avantatge. La força del joc col·lectiu d’Espanya, que va repartir 15 assistències en 20 minuts, es va anar imposant (42-47).

Anna Cruz

La selecció espanyola va trencar el partit durant un tercer període en què la diferència va arribar als 20 punts (56-76). El pas dels minuts va castigar la motivació d’una Ucraïna que es va anar diluint.

Després del triomf, la selecció espanyola jugarà avui contra la Gran Bretanya, que ahir es va estrenar a l’Eurobàsquet amb victòria contra Letònia (84-70). L’actuació de Johannah Leedham va ser decisiva.