20/06/2015

Exhibició sense premi de Mario Hezonja

Mario Hezonja intentant superar Jonas Maciulis durant el primer partit de la final.

BarcelonaEl Reial Madrid va sobreviure a un Barça liderat per Mario Hezonja (78-72). L’aler va posar la por al cos a l’equip blanc amb una exhibició anotadora (18 punts i 5/6 triples), però no va poder completar una remuntada d’onze punts. “Els entrenadors busquem els jugadors que considerem que ens poden donar més coses. Mario Hezonja ens ha ajudat molt, però cada partit és diferent. Arriba en un bon moment a la final i ens ha d’ajudar molt”, va reconèixer Xavi Pascual.

L’entrenador de l’equip blaugrana tenia clar on havien fallat els seus jugadors. “Hem tingut opcions en un partit en què hem tingut tres moments dolents: al final del primer període, al tercer quart i al final del partit. Hem anat de menys a més, com ens havíem plantejat, però no hem tingut encert en la recta final”, va resumir.

Tot i millorar la seva defensa en la segona meitat, el Barça va cometre massa errades contra un equip que castiga amb contundència qualsevol distracció. El joc interior del Madrid, a més, es va imposar al d’un Barça en què Ante Tomic va estar molt desencertat. El pivot tan sols va poder anotar dos punts. “Hem tingut l’oportunitat de remuntar, però contra un equip com el Reial Madrid és difícil. Ens han penalitzat cada errada que hem comès -va afirmar Mario Hezonja-. Hem tingut la victòria a tocar, però hem pres males decisions, jo el primer”.

De menys a més

La final va començar amb els dos equips intercanviant-se punts i cops. La primera dificultat per a Xavi Pascual va arribar quan Ante Tomic i Maciej Lampe van cometre la seva segona falta personal. Tan sols s’havien jugat sis minuts de partit i això va desfigurar la rotació interior d’un equip blaugrana que es va distanciar del rival (27-17). L’aparició de Mario Hezonja va animar el Barça, però el Reial Madrid va sumar 47 punts en els primers 20 minuts i va arribar al descans amb una renda de set punts (47-40).

Liderat per Rudy Fernández, el Reial Madrid va respondre bé a cada intent d’aproximació d’un Barça seriós en un tercer període en què el nivell d’encert dels dos equips va baixar molt. L’equip blanc tan sols va anotar 12 punts durant el tercer quart. A l’inici de l’últim període el Reial Madrid va aconseguir una renda d’onze punts (66-55). L’aparició d’un espectacular Mario Hezonja va canviar per complet l’escenari del partit (70-68), però l’equip local no es va deixar sorprendre (78-72).

“La lesió de Navarro no pinta bé”

Joan Carles Navarro va notar una punxada a la fàscia plantar del peu dret i no va poder acabar el partit. El capità del Barça serà sotmès avui a proves per veure si pot jugar el segon partit de la final, que es disputarà, altra vegada a Madrid, demà. “La lesió de Navarro no pinta bé”, va reconèixer Xavi Pascual.