BÀSQUET - COPA DEL MÓN
Misc 11/09/2014

França fa miques el somni d’Espanya (65-52)

àlex Gozalbo

BarcelonaFrança va donar ahir la gran sorpresa i va eliminar la selecció espanyola (65-52) de la Copa del Món de bàsquet. El seu rival a les semifinals serà Sèrbia, que va destrossar el Brasil (84-56). Sense encert en el tir exterior i massa nerviosos, els jugadors de l’equip amfitrió no van competir al seu nivell habitual. El rival, a més, va controlar el rebot. Pau Gasol, que durant els partits anteriors va tenir una càrrega de minuts massa gran, va jugar amb molèsties físiques. Tot i això, el jugador català va acabar amb 17 punts i 8 rebots. Ell i Joan Carles Navarro van ser dels pocs que van intentar donar la cara.

Vincent Collet va sorprendre Juan Antonio Orenga jugant amb els seus pivots molts oberts. La selecció francesa va aprofitar dos triples de Boris Diaw i un de Joffrey Lauvergne per aconseguir una renda de nou punts (11-2). Espanya va reaccionar amb un parcial de 0-10 per capgirar el marcador (11-12), però França va continuar durant molts minuts marcant el ritme del partit. L’equip amfitrió va arribar al descans amb un desavantatge de set punts (35-28).

La selecció espanyola, que va millorar la seva defensa, va reaccionar després del descans i va empatar el partit (35-35). Joan Carles Navarro va activar l’atac de l’equip amfitrió, que va recuperar la seva velocitat, i el partit es va tensar.

L’equip francès va arribar als últims cinc minuts amb una renda de sis punts (51-46). Thomas Heurtel va tenir una actuació clau en una recta final en què va anotar vuit punts i va sentenciar el partit de quarts de final. Els aficionats van demanar la dimissió de Juan Antonio Orenga.

Avui es disputa la primera semifinal del campionat. Els Estats Units, ara els grans favorits al títol, i Lituània reeditaran (21 hores, Cuatro) al Palau Sant Jordi la semifinal dels Jocs Olímpics de Barcelona 1992.