L’equip blaugrana assegura a la pròrroga el cinquè triomf seguit (85-88)

i
àlex Gozalbo
2 min
Kevin Pangos, base canadenc del Barça Lassa, fent un llançament contra el Zalgiris Kaunas.

BarcelonaSarunas Jasikevicius s’havia endut la victòria en els tres últims partits contra el Barça Lassa. Ni Georgios Bartzokas, ni Sito Alonso ni Svetislav Pesic havien pogut evitar el triomf del Zalgiris, que ahir va perdre a la pròrroga contra l’equip blaugrana (85-88). El conjunt culer va fer un partit sòlid en una pista on els locals encara no s’han estrenat aquesta temporada, i va sumar així la seva cinquena victòria consecutiva a l’Eurolliga.

El Barça Lassa va aprofitar la punteria en els tirs de tres punts (8/14) per dominar una primera meitat en què va arribar a tenir una diferència de fins a 10 punts (20-30). Kyle Kuric, que va anotar quatre triples, va liderar l’equip blaugrana durant dos primers quarts en què el conjunt local va patir per seguir el ritme dels visitants. Tot i això, la diferència era de tan sols cinc punts al descans (34-39).

La segona meitat del Barça Lassa va ser molt sòlida i això li va permetre arribar als últims cinc minuts amb una diferència de 13 punts (59-72). Quan el triomf visitant semblava clar, l’equip lituà va protagonitzar una remuntada inversemblant per empatar el marcador amb un parcial de 17-4 (76-76). La pressió se’ls va ennuegar als visitants i Aaron White va encomanar l’energia als seus companys d’equip. Brandon Davies fins i tot va fallar un tir sobre la botzina que hauria evitat el temps extra.

Lluny de desanimar-se, el Barça Lassa va fer una bona pròrroga a Kaunas i es va assegurar la victòria en una pista on el Zalgiris ha perdut els quatre partits d’Eurolliga disputats aquesta temporada. Kevin Pangos i Chris Singleton van protagonitzar algunes de les jugades decisives de l’equip blaugrana en el temps extra.

La jornada, però, va quedar marcada per la destitució de Pedro Martínez. El Baskonia va fer fora l’entrenador català i el seu substitut serà Velimir Perasovic.