22/04/2015

L’Olympiacos asfixia un Barça que queda a una derrota de l’eliminació

2 min
Tibor Pleiss, pivot del Barça, persegueix Oliver Lafayette, base de l’Olympiacos.

BarcelonaLa defensa de l’Olympiacos va asfixiar ahir el Barça de bàsquet (73-71) i l’equip blaugrana es va situar a una derrota de l’eliminació europea. Si no guanya demà, veurà la final four de Madrid a través de la televisió. El conjunt català va estar els primers sis minuts i mig de l’últim quart sense anotar, però tot i això va disposar d’una última agònica possessió per capgirar el resultat. Àlex Abrines es va quedar sense temps quan buscava un triple miraculós.

El Barça tan sols va anotar un tir de camp durant uns últims 10 minuts en què nou dels seus onze punts van arribar des de la línia de tirs lliures, però va exhibir un caràcter competitiu encomiable que el va portar a reconduir un partit que perdia per vuit punts de diferència a 2:15 minuts del final (70-62). Amb 70-69, Joan Carles Navarro i Brad Oleson van fallar tres llançaments que haurien obligat a reescriure moltes cròniques. Passat l’ensurt, l’Olympiacos, un gat vell en aquests finals ajustats, va saber assegurar-se una victòria que encara hauria pogut canviar de bàndol en l’última acció.

Joan Carles Navarro (14 punts) i Maciej Lampe (10) van ser dos dels jugadors visitants més destacats en un partit no dur sinó duríssim. Xavi Pascual, que va poder comptar amb Brad Oleson, va descartar Edwin Jackson i va deixar sense jugar Bostjan Nachbar.

Amb la lliçó ben apresa del partit de divendres, el Barça va saber desactivar els primers intents de l’Olympiacos d’obrir una escletxa en el marcador. L’equip blaugrana va solucionar amb concentració i rigor tàctic els principals problemes defensius que va patir al Palau i va buscar un joc més col·lectiu en atac. Tot i això, el conjunt grec va fer una bona recta final de segon quart i va aconseguir arribar al descans amb una renda de vuit punts (44-36).

La renda local va arribar a ser de 10 punts a l’inici del tercer període (46-36). Amb Ante Tomic castigat amb tres faltes personals, Xavi Pascual va apostar per Maciej Lampe com a pivot i el Barça va reaccionar ajustant el marcador. L’Olympiacos va aprofitar una falta antiesportiva per tornar a obrir forat, però la resposta culer va ser contundent (0-10) i el marcador es va capgirar (57-60).

Quan va arribar el moment de la veritat, l’Olympiacos va endurir la seva defensa, va canviar la seva estratègia i va asfixiar un Barça que va estar sis minuts i mig grogui. La situació va ser límit (70-62) per a un equip blaugrana que va saber treure caràcter i inventar-se un final de partit ajustat en què qualsevol dels dos equips hauria pogut guanyar.