18/04/2015

L’Olympiacos desfigura el Barça i el fa fora de la pista

Ante Tomic, pivot del Barça, intentant superar la defensa de Tremell Darden i Georgios Printezis.

BarcelonaEl Barça no va poder imitar el Reial Madrid -que va recórrer a l’èpica per tirar endavant un partit de dificultat extrema, que perdia per 17 punts de diferència contra l’Anadolu Efes (90-85)- i va perdre contra un Olympiacos que va saber endurir l’eliminatòria i va fer fora els culers de la pista (63-76). L’eliminatòria de quarts de final de l’Eurolliga es complica per a un equip blaugrana que necessitarà guanyar a Atenes per no quedar fora de la final four de Madrid.

L’Olympiacos va arribar a tenir una renda de 14 punts (13-27) durant una primera meitat en què el Barça va fallar 13 dels 16 tirs de dos punts que va intentar. La intensitat defensiva de l’equip grec va esborrar el joc col·lectiu d’un conjunt blaugrana que tan sols va repartir dues assistències en 20 minuts. Desesperats amb el criteri arbitral, els jugadors culers tan sols van poder anotar 25 punts en dos quarts.

Desaparegut dimecres, Vassilis Spanulis va acostar-se al seu nivell habitual i Georgios Printezis va menysprear qualsevol defensa que no fos la de Maciej Lampe. Ni Justin Doellman ni Bostjan Nachbar van poder aturar-lo. Sense Brad Oleson, que dimecres es va fer un esquinç, el Barça es va aferrar a Joan Carles Navarro per arribar al descans amb vida (25-35).

El Barça va endurir la defensa i va retallar la renda visitant (31-35), però l’Olympiacos no és un rival qualsevol i no es va deixar impressionar per la posada en escena blaugrana. L’equip grec va reaccionar, va mantenir la tranquil·litat en atac i va arribar a dominar el marcador per 18 punts de diferència (50-68). L’últim esforç local no va servir per capgirar el resultat d’un partit que el conjunt visitant va començar a guanyar molts minuts abans.

Partit clau a Manresa

La Bruixa d’Or Manresa rep avui (20.15 hores, Esport3) el Baloncesto Sevilla en un duel clau per a la permanència. El MoraBanc Andorra va superar ahir el Movistar Estudiantes (81-76).