Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - EUROLLIGA FEMENINA

La Federació Espanyola de Bàsquet, a favor d'un equip de Salamanca en detriment del de Girona

Polèmica per la decisió de la Federació Espanyola que pren a l'equip femení Spar Citylift Girona el dret d'anar a l'Eurolliga per la via directa

L’ Spar Citylift Girona, equip que la Federació Espanyola (FEB) vol relegar a disputar la fase prèvia de l’Eurolliga, tot i que és el vigent campió de la Lliga Femenina, ha demanat la intervenció del Consell Superior d’Esports (CSD) i no descarta recórrer al Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS). El club català, que s’ha vist relegat en benefici del Perfumerías Avenida de Salamanca, qualifica la situació d’injusta i incomprensible.

“És una decisió més política que esportiva. No entenem com és que, si la Federació Espanyola va enviar un rànquing que deia que l’Spar Citylift Girona era el primer i que hi anava directe, ara, setmanes després, canviï el criteri. És un greuge i una injustícia molt gran”, va assegurar Ivan Tibau, secretari general de l’Esport de la Generalitat, en declaracions al programa Esports en xarxa (La Xarxa). “Sembla que el president o algun membre de Castella-la Manxa va ser a l’Eurobàsquet femení amb la selecció espanyola i que allà es van cuinar tots aquests temes”, va denunciar.

“És incomprensible, totalment incoherent. No hi ha paraules. Veus impotència, veus que no es compleix la normativa. Nosaltres ens hem guanyat les coses a la pista i no als despatxos ni en coses rares”, va dir Llorenç Biargé, president de l’Uni Girona.

Bases de competició

La FEB assegura que per premiar el Perfumerías Avenida de Salamanca aplica el rànquing de competicions europees que estableix l’article 8 de la normativa específica de l’Eurolliga Femenina 2015-2016, que s’obté comptabilitzant els resultats de les tres últimes temporades de competició europea de cada club.

L’Spar Citylift Girona, en canvi, recorda el punt 2.3 de les bases de competició de la Lliga Femenina. “L’estament que hauria de vetllar pels interessos de tots els clubs ha decidit saltar-se aquest punt en un cas de greuge comparatiu, al·legant una repartició de les places per a l’Eurolliga que la mateixa FIBA Europa nega que sigui la utilitzada”, diu el club català, que aquest migdia farà una roda de premsa.

Històries de superació esportiva