Publicitat
Publicitat

BÀSQUET

L’Spar Citylift Girona jugarà l’Eurolliga sense fase prèvia

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va rectificar ahir i va sol·licitar que l’Spar Citylift Girona, vigent campió de la Lliga Femenina, disputi l’Eurolliga sense necessitat de passar per la fase prèvia. La FIBA va acceptar la reordenació dels equips participants i, ajustant-se al rànquing intern, va treure el Perfumerías Avenida de la fase de grups. El conjunt de Salamanca haurà de superar una eliminatòria contra el BK Zabiny Brno per jugar la màxima competició europea.

“La situació ha sigut complicada i s’ha resolt jurídicament amb efectes a tercers, però les bases de competició eren molt clares”, va dir Joan Fa, president de la Federació Catalana (FCBQ), que va reconèixer converses amb José Luis Sáez, president de la FEB. “Al final s’ha aplicat el sentit comú i l’Spar Citylift Girona jugarà l’Eurolliga Femenina sense passar per la fase prèvia”, va afegir Ivan Tibau, secretari general de l’Esport.

“Hem viscut una situació molt complicada, un cop dur. No enteníem què estava passant. Estem molt agraïts a la societat, que s’ha rebel·lat amb força contra una situació injusta”, va reconèixer Anna Caula, que va comparèixer en roda de premsa a Barcelona acompanyada per Llorenç Biargé, president de l’Uni Girona.

“El que ha passat amb l’Spar Citylift Girona és un mal exemple i un atac als valors que representa l’esport. El que s’havia guanyat a la pista no es podia perdre als despatxos”, va dir Isabel Muradàs, representant de l’Ajuntament de Girona.

Avui, el sorteig

Sense temps per pair la decisió de la FEB i la FIBA, l’Spar Citylift Girona coneixerà avui els seus rivals a l’Eurolliga Femenina2015-16. L’equip català, que la pròxima temporada estarà entrenat per Miguel Ángel Ortega, s’estrenarà a la màxima competició europea.

Històries de superació esportiva