Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - NBA

Marc Gasol, a les portes de l’estiu dels 100 milions de dòlars

El pivot dels Memphis Grizzlies ha de decidir en quin equip juga

Un dels primers records que Marc Gasol té dels Estats Units és un hotel de Memphis on tota la família s’havia desplaçat per acompanyar el seu germà Pau en l’aventura de la NBA. Eren les sis o les set del matí i, afectat pel canvi horari, no podia dormir. Va treure el cap per la finestra i va veure una autopista de sis carrils amb uns camions molt grans. Gairebé tres lustres després, la imatge passa sovint pel cap del jugador, que aquests dies afronta una de les decisions esportives més importants de la seva carrera. Una vegada eliminats els Grizzlies dels play-off, el pivot ha de decidir si renova el seu contracte amb la franquícia de Tennessee o si canvia d’equip.

De propostes no n’hi falten. Els San Antonio Spurs, els Lakers i els New York Knicks són alguns dels equips que s’han interessat per ell. “Crec que no m’equivoco si dic que el volen els 30 conjunts de la NBA”, diu de broma José Manuel Calderón, base dels Knicks.

Marc Gasol té una relació molt especial amb Memphis i amb el seu equip de bàsquet, els Grizzlies. “La ciutat de Memphis i la franquícia signifiquen molt per a mi. No seria fàcil deixar un lloc com aquest”, va reconèixer fa uns dies al diari USA Today.

L’oferta econòmica que li poden presentar els Memphis Grizzlies és, a més, la més interessant. Si es queda, la franquícia li signarà un contracte de 108 milions de dòlars (95,1 milions d’euros) per a les pròximes cinc temporades. Si marxa, la màxima oferta que rebrà serà de 87 milions de dòlars (76,6 milions d’euros) per quatre campanyes.

Els dubtes de Marc Gasol provenen de la part esportiva. El jugador català vol lluitar per l’anell de campions i, després de sis temporades a Memphis, tan sols ha disputat una vegada les finals de la Conferència Oest. Aquest any l’equip ha caigut derrotat pels emergents Golden State Warriors.

La temporada de Marc Gasol ha sigut molt bona. El pivot, que va jugar l’All-Star com a titular, va ser el vuitè home més votat per ser designat millor jugador de la campanya (MVP). Hi ha tres motius que expliquen el seu bon rendiment. El primer, un canvi d’actitud sobre la pista, més directe a l’hora de mirar a cistella. El segon, la feina realitzada durant un estiu en què va treballar fort amb professionals com Toni Caparrós, expreparador físic del Barça. El tercer, un canvi radical en els hàbits alimentaris. Alarmat pels reiterats problemes al genoll que va patir la temporada passada, el de Sant Boi va analitzar amb especialistes de l’equip quins aliments processava millor el seu cos i va deixar de menja carn. A més, va eliminar els refrescos i alguns lactis de la seva dieta i va moderar el consum de gluten. Ara té el rebost ple de productes orgànics, fruita, verdura i quinoa, l’aliment pel qual ha substituït la pasta.

Històries de superació esportiva