Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - LLIGA ENDESA

Mario Hezonja canvia Barcelona per Orlando

El número 5 del ‘draft’ pagarà per desvincular-se del Barça i provar sort a la NBA

Xavi Pascual, entrenador del Barça, es va reunir ahir amb els jugadors de l’equip blaugrana per fer balanç i tancar la temporada. Entre els jugadors hi havia Mario Hezonja, que unes hores abans havia estat seleccionat pels Orlando Magic en el número 5 del draft de la NBA. Arn Tellem, que fins al 3 d’agost, quan començarà a treballar per als Detroit Pistons, és el representant del jugador croat, negocia amb el club blaugrana una disminució de la seva clàusula de sortida, que és d’uns dos milions d’euros. La proposta per rebaixar la quantitat econòmica inclou una opció de futur sobre el jove de 20 anys, que espera quedar lliure en les pròximes hores.

“M’agrada jugar amb confiança. Això m’impulsa a jugar més fort i em prepara per al que ha de venir”, va reconèixer Hezonja durant una entrevista telefònica amb periodistes d’Orlando. El jugador va avançar que el 4 de juny es va reunir a Barcelona amb Rob Hennigan, general manager de la franquícia, i els seus assistents Scott Perry i Matt Lloyd. “Vam congeniar des de la primera reunió. Em van encantar ells i l’organització. Em va agradar molt passar una estona amb ells”, va dir el jugador, que va donar per tancada la seva etapa al Barça: “No, no hi ha problemes amb el buyout. He acabat a Barcelona”.

Mario Hezonja espera passar dos o tres dies més a Barcelona abans de desplaçar-se als Estats Units com més aviat millor. Els Orlando Magic volen que si es desvincula del club culer, l’aler ja disputi la Lliga d’Estiu. El jugador va destacar Vassilis Spanulis, Dimitris Diamantidis i Carlos Arroyo com els seus referents.

“És un noi amb moltíssim talent. Era el nostre home de llarg. Hem investigat molt sobre Hezonja en aquests anys i estem molt a gust amb l’elecció”, va explicar Rob Hennigan. “Creiem que té un gran potencial ofensiu i una bona capacitat de defensar gràcies a la seva capacitat atlètica. És un jugador dinàmic que ens ha d’ajudar a créixer”, va afegir el general manager.

Scott Skiles, entrenador dels Orlando Magic, va reconèixer que no coneixia Mario Hezonja fins que el departament de scouting li va ensenyar vídeos del jugador. “És un jove amb molta confiança que pot ser un molt bon defensor”, va dir el tècnic dels Magic, una franquícia que té un international scout català, Martí Artigas.

Per la seva banda, Marcus Eriksson, aler del Barça, va ser escollit pels Atlanta Hawks en la posició número 50 del draft de la NBA. El jugador suec, que té contracte fins al 2018, no té intenció de deixar el club blaugrana, però la franquícia vol veure’l en directe a la Lliga d’Estiu de Las Vegas. El tirador, que es va trencar el lligament encreuat anterior i el menisc extern, s’ha perdut tota la temporada 2014-2015.

Joan Creus, renovat per un mes

Segons va avançar RAC1 i va poder confirmar l’ARA, la junta gestora del Barça va renovar Joan Creus com a secretari tècnic de l’equip de bàsquet per un mes. El candidat que guanyi les eleccions a la presidència del club blaugrana podrà decidir sobre la seva continuïtat.

Històries de superació esportiva