Publicitat
Publicitat

BARÇA

Mercadeig de firmes a 20 euros

Jordi Majó denuncia una compravenda de signatures

Abans d’anunciar que no es presentarà a més eleccions per presidir el Barça i de renunciar a fer oposició activa, Jordi Majó va denunciar ahir un mercadeig en la compravenda de firmes per aspirar a la presidència del club blaugrana. Segons l’exprecandidat, el seu equip de treball va rebre propostes per augmentar el nombre de firmes i poder passar el tall.

“Ha existit un mercat de firmes important. A nosaltres ens han ofert firmes, però les hem rebutjat. No puc demostrar què han fet altres candidats -va denunciar Jordi Majó-. És complicat saber d’on provenen aquestes ofertes, però s’ha d’intentar posar fil a l’agulla. Jo no acuso ningú, però és una tendència que va en augment”. “El preu de les firmes canvia segons el moment de la campanya, però oscil·la entre els 15 i els 25 euros”, va recordar Jordi Majó, que no va poder precisar l’origen de les ofertes. “Aquestes propostes, que segur que existeixen, sempre t’arriben per telèfon o a través d’una tercera persona que nega que hi estigui implicada. Nosaltres vam entregar les firmes al club i vam demanar que es comptessin com les de la resta de candidats. Marxo cap a casa trist, però content perquè he jugat un partit net”, va afirmar.

Jordi Majó va fer autocrítica: “No hem fet una bona campanya i jo en sóc el culpable. Hem de millorar moltes coses. Hem infravalorat el procés de recollida de firmes, però hi ha altres coses que s’han de tenir en compte”.

“M’agradaria que els candidats o el pròxim president agafessin algunes de les nostres propostes, com la reforma dels estatuts, la implantació del vot electrònic i l’aposta de veritat per l’esport femení”, va demanar. “Les eleccions estan polaritzades i els més petits n’hem sortit perjudicats. Nosaltres estem al marge de les guerres de famílies que continuen barallant-se”, va assegurar.

Després d’escoltar la denúncia de Jordi Majó, Agustí Benedito va negar que tingués constància directa d’aquest mercadeig de firmes. “Mai m’han ofert firmes a cap preu, però certament corre el rumor, com també que hi ha candidatures que es passen firmes dels uns als altres. No en tinc informació directa, però si Jordi Majó ho diu segur que és veritat”, va assegurar.

Després del procés de validació de firmes, la junta electoral del Barça anunciarà avui (12.30 hores) els candidats definitius que aspiren a la presidència del Barça. Seguiment FCB no té clar que pugui passar el tall. “Alguns interventors han sigut molt durs amb nosaltres”, va lamentar Marc Cornet, portaveu de la candidatura.

El procés de validació, que va començar dilluns a l’Auditori 1899, permet que cadascuna de les propostes de candidatura designi un interventor per mesa. A la verificació també hi ha la presència d’un notari, encarregat de desprecintar les caixes on es van guardar les firmes entregades per cada aspirant. Els encarregats de comprovar les firmes són empleats del club.

Històries de superació esportiva