Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - LLIGA ENDESA

“M’ha costat molt decidir-me a plegar”

Roger Grimau repassa una trajectòria farcida d’èxits esportius i personals

Dos dies després d’anunciar la seva retirada, Roger Grimau encara no se’n fa a la idea. Aquest estiu es traurà a Saragossa el curs superior d’entrenador, però no ha decidit quina a què es dedicarà. No té vertigen, tampoc una idea clara de què farà. “M’agradaria formar part d’un projecte de bàsquet, que és el que sé fer, però exactament no sé què en pot sortir”, reconeix a l’ARA.

“M’ha costat molt decidir-me a plegar. Durant l’any el cap m’anava dient que era la millor opció. No volia repetir l’experiència de l’estiu passat. Quan va acabar la temporada, em vaig agafar una setmana per meditar-ho amb calma. Uns dies ho tenia clar i uns altres dubtava. Volia retirar-me sentint que físicament estava bé i que el meu rendiment era correcte -explica el ja exjugador-. Tancar la temporada amb una victòria a la pista del Reial Madrid que ens va donar la permanència em va fer dubtar més. Aconseguir l’objectiu després d’un any difícil et reforça molt. Hem hagut de sobreposar-nos a resultats dolents i marxes de jugadors, no ha sigut senzill, però el vestidor s’ha unit i ha treballat molt”.

“El que tenia clar és que, si seguia, ho faria a Manresa, no volia tornar a anar fora i tampoc tenia ganes d’esperar per saber si l’entrenador i el bloc central de jugadors tenien continuïtat”, aclareix.

Escollir una vivència positiva no és senzill per a Roger Grimau, que n’ha viscut de tots els colors. “Tinc moltes experiències i amics repartits pels diferents clubs en què he jugat. Apostar per anar a Lleida quan la Penya em va dir que no tenia lloc al primer equip va ser molt important. L’objectiu era recuperar el nivell que havia demostrat a la Lliga EBA i va sortir bé. L’etapa del Barça va ser un somni fet realitat”, diu. Algun títol en concret? “Home, aixecar l’Eurolliga a París com a capità va ser una passada, però també recordo amb molta estima la primera Lliga que vam aconseguir. Cada moment té el seu record especial i costa molt destriar-ne alguns”, apunta.

“Tot i que vaig tenir la sort de coincidir amb gent molt maca, l’etapa de Bilbao potser va ser la més dura, pels impagaments, però de totes les situacions n’acabes aprenent. Cada dificultat que m’he trobat m’ha ajudat a sortir-ne reforçat”, assegura Roger Grimau, que és la imatge pública de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). “No sé si he aconseguit moltes coses o no, però del que estic més content és que mai he trepitjat ningú i sempre he anat de cara. Sóc un tipus senzill i això t’acaba retornant. Cada vegada que he tornat a una ciutat a la qual he jugat m’han rebut amb un gran afecte”, conclou l’exjugador, que acumula tants èxits esportius com personals.

“Hem de definir el meu paper”

Roger Grimau va ser un dels exesportistes famosos que ahir van presenciar en directe la presentació del projecte de Joan Laporta. “Abans que tingués clara la decisió de retirar-me van parlar amb mi i em va fer il·lusió. Set dels vuit anys que vaig passar al Barça vaig coincidir amb Laporta. Encara hem de definir quin és el meu paper però, sense voler entrar a cap polèmica amb la resta de candidats, vaig pensar que seria una bona idea donar suport al seu projecte”, assegura. Roger Esteller i Audie Norris van seure ahir al seu costat.

Històries de superació esportiva
PUBLICITAT
PUBLICITAT