La badalonina suma la seva quarta medalla a Berlín

i
àlex Gozalbo
2 min

BarcelonaMireia Belmonte va augmentar ahir el seu palmarès amb una medalla d’or a la final dels 1.500 metres de l’Europeu. La badalonina, que va superar la seva millor marca i va aconseguir el rècord del campionat, acumula ja quatre medalles a Berlín: una d’or (1.500 metres), dues de plata (400 metres estils i 800 metres lliure) i una de bronze (5 quilòmetres en aigües obertes). La seva participació, a més, encara no ha finalitzat.

La catalana va superar l’hongaresa Boglárka Kapás i la italiana Martina Caramignoli en una final que va saber gestionar amb una gran autoritat, nedant de menys a més. Mireia Belmonte va rebaixar la seva pròpia millor marca de la distància amb un temps de 15:57.29 minuts, amb què va deixar obsolet el registre de la suïssa Flavia Rigamonti (15:58.54 minuts), una fita vigent en el campionat europeu des del 23 de març del 2008 a Eindhoven.

La subcampiona olímpica va començar la final sense presses i va deixar que la gallega María Vilas, que va acabar setena, i la italiana Martina Caramignoli lideressin la prova. A un terç del final, la catalana, que ahir no va tenir l’oposició de la danesa Lotte Friis, va accelerar i va deixar enrere la resta de rivals. Sense discussió.

“Ja tinc una medalla de cada color. Estic contenta, crec que és un bon resultat, però encara queda una final segura”, va dir Mireia Belmonte. “M’ha sorprès que la gent no anés més ràpida”, va afegir.

Fernando Carpena, el controvertit president de la Federació Espanyola de Natació (RFEN), va voler aprofitar el protagonisme de Mireia Belmonte per tenir visibilitat i va ser l’encarregat de lliurar-li la medalla d’or al podi. Minuts després la badalonina va tornar a competir i va certificar la seva classificació per disputar una final dels 200 metres papallona en què també hi haurà Judit Ignacio.

Costa i Peris, quartes

La mallorquina Melani Costa (200 metres lliure) i la valenciana Merche Peris (50 metres esquena) es van quedar ahir a un pas d’obtenir medalla, ja que les dues van acabar en quarta posició la seva final.

A més, el relleu 4 x 200 metres lliure masculí va rebaixar el rècord d’Espanya d’aquesta prova dues vegades en un mateix dia, primer en la semifinal i després en la final. Albert Puig, Eduardo Solaeche, Víctor Martín i Miguel Durán, però, es van quedar sense medalla, ja que Alemanya, Rússia i Bèlgica van pujar al podi.