Bàsquet
Misc 11/09/2019

El nou Barça aixeca el primer títol

Una cistella de Brandon Davies completa la remuntada de l'equip blaugrana (92-93)

i
àlex Gozalbo
2 min
El Barça celebrant el títol de la Lliga Nacional Catalana

BadalonaEl nou Barça comença la temporada amb bon peu. L’equip blaugrana va superar el MoraBanc Andorra (92-93) i es va proclamar campió de la 40a edició de la Lliga Nacional Catalana ACB. Primer títol per a un projecte que il·lusiona els aficionats. Una cistella de Brandon Davies a 1,4 segons del final va completar la remuntada d’un conjunt blaugrana que va recuperar un desavantatge de vuit punts. És la desena vegada que aixeca aquest trofeu en els últims onze anys. Després del triomf, l’entitat culer duplica el nombre de campionats (22) del segon club amb més èxits, el Joventut de Badalona (11).

“M’ha agradat molt com ha lluitat el meu equip i com hem donat resposta a moments complicats. Guanyar és important per a nosaltres en aquest moment i aquest partit ens ajuda a saber on estem i com reaccionen l’equip i els jugadors als moments difícils”, va opinar Svetislav Pesic. Nikola Mirotic, que va acabar amb 25 punts i 10 rebots, va ser designat millor jugador de la final. “Aquests dos partits ajustats guanyats ens aniran molt bé a llarg termini. Hem sumat confiança i això ens va molt bé en aquest moment de construcció d’equip”, va reconèixer Ádám Hanga. Pesic no va poder comptar amb Cory Higgins, que dilluns va acabar a l’hospital en rebre un cop al llavi superior. Finalitzada la seva participació a la Copa del Món, Kevin Pangos va presenciar la final en directe al Palau Olímpic de Badalona, on tot i la no classificació de la Penya es va viure un gran ambient de bàsquet.

Tot i els 17 punts de Mirotic a la primera meitat, el MoraBanc Andorra va arribar al descans amb un avantatge de dos punts (55-53). Les 10 pilotes perdudes en els primers 20 minuts van ser una llosa per al Barça, que no va poder igualar els percentatges de tir exterior del rival.

El MoraBanc Andorra, que té un equip més llarg que la temporada passada, va fer una final molt sòlida i va aprofitar l’inici del tercer període per construir-se una diferència de vuit punts (65-57). Aquesta posada en escena va obligar el Barça a activar-se en defensa per arribar als últims deu minuts amb el marcador empatat (75-75). El conjunt andorrà va arribar als últims 90 segons amb una renda de quatre punts (88-84), però l’equip blaugrana va capgirar el marcador amb una cistella de Brandon Davies a 1,4 segons del final. En l’últim atac del rival, Mirotic va taponar un llançament de Moussa Diagne. “Estem en bona línia i hem de seguir amb l’objectiu de competir bé i donar la nostra millor cara. El rebot defensiu i la gestió als últims minuts ens ha fet perdre el partit”, va analitzar Ibón Navarro. L’entrenador basc va celebrar la versatilitat del seu equip, on els onze jugadors que va utilitzar van acabar anotant punts.

El Barça, campió infantil

El Barça també es va proclamar campió de la Lliga Catalana ACB Infantil, una innovadora iniciativa de la Federació Catalana que es va celebrar abans de la final absoluta. L’equip blaugrana entrenat per Mario del Campo va superar el Joventut de Badalona (83-57).