Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - EUROLLIGA

El Palau acull un Barça-Maccabi d’alta tensió

Xavi Pascual demana que els aficionats culers es puguin expressar amb normalitat

Xavi Pascual, entrenador del Barça, va analitzar ahir l’enrenou que ha generat la visita del Maccabi Electra Tel Aviv al Palau Blaugrana (20.45 hores, Esport3 i Canal+ Deportes). “Fa set anys que jugo a l’Eurolliga i pràcticament cada any hem competit contra el Maccabi. La gent ha de poder expressar de manera educada i sense violència el que sent i el que pensa, com sempre ha fet al Palau Blaugrana. Els aficionats han de poder expressar la seva contrarietat pel que creguin oportú. Som un país en què la llibertat d’expressió és important”, va assegurar.

Tot i que els Mossos d’Esquadra asseguren que les normes de seguretat seran les habituals i que tan sols es perseguiran els càntics o les pancartes que incitin a la violència o que continguin missatges xenòfobs i racistes, els grups d’animació del Barça denuncien que dilluns van ser informats pel consell del Palau, l’òrgan que coordina les relacions entre el club i els seguidors, que no podran exhibir banderes palestines. Els aficionats són molt crítics amb aquestes mesures, que qualifiquen com una radicalització de l’aspecte policial. Els Dracs 1991 van criticar les prohibicions i Sang Culé Cor Català va assenyalar el Mossad, el centre d’intel·ligència israelià, com a responsable d’instigar les mesures.

El Barça es va negar ahir a explicar d’on venien les instruccions de seguretat que va transmetre als seus seguidors i es va limitar a dir que el partit serà tractat com un esdeveniment esportiu més. El club blaugrana desitja que el partit es disputi sense incidents, tal com ha passat els últims anys. “Nosaltres respectem la llibertat d’expressió de tothom, sempre dins dels límits de la tolerància i el respecte”, va resumir a l’ARA un dels seus portaveus.

Navarro podrà jugar

L’entrenador Xavi Pascual va confirmar ahir que Joan Carles Navarro jugarà contra el Maccabi Electra Tel Aviv i que, per tant, Àlex Abrines serà l’única baixa de l’equip blaugrana contra el vigent campió de la competició. Els dos conjunts estan empatats a sis victòries i tres derrotes en la segona posició del Grup E de l’Eurolliga.

Jackson, afectat per la tragèdia de l’helicòpter

Edwin Jackson, jugador del Barça de bàsquet, va compartir centre d’estudis amb la campiona olímpica de natació Camille Muffat i el boxejador Alexis Vastine, dues de les víctimes mortals de l’accident de l’Argentina en què van morir deu persones. “És una tragèdia molt dura, però he de concentrar-me en el bàsquet. Vaig estudiar amb dos d’ells. Coneixia molt bé l’Alexis Vastine. És un cop mol dur per a tothom, però la vida continua. He d’intentar centrar-me en el bàsquet. Poder jugar i entrenar-me cada dia és una teràpia. Penso molt en ells, però he de mantenir una actitud positiva. És una pèrdua molt gran”, va dir el francès. L’escorta, que es va perdre la Copa del Rei per decisió tècnica, espera millorar el seu rendiment al Barça. “Em sento capaç de fer moltes coses. Em falta una mica de ritme i de confiança. L’objectiu és traslladar als partits el que faig als entrenaments. He de creure en mi com fan el meus companys”, va assegurar el jugador.

Històries de superació esportiva