BÀSQUET - EUROLLIGA
Misc 24/10/2019

Reacció sòlida a Belgrad (65-73)

El Barça recupera un desavantatge de 13 punts gràcies a una lectura de partit molt intel·ligent

àlex Gozalbo
Kostas Perperoglou, aler grec de l’Estrella Roja, i Àlex Abrines, jugador mallorquí del Barça.

BarcelonaTot i tenir les baixes dels seus quatre directors de joc (Thomas Heurtel, Kevin Pangos, Malcolm Delaney i Pau Ribas) i de Víctor Claver, el Barça va sumar ahir la seva quarta victòria a l’Eurolliga. L’equip blaugrana va recuperar un desavantatge de 13 punts contra l’Estrella Roja (65-73). Svetislav Pesic va trobar la clau per capgirar el resultat en una segona meitat en què el conjunt català va saber entendre quin estil de partit li convenia. Animat per la novetat d’Andrija Gavrilovic a la banqueta, el conjunt local va generar molts maldecaps al líder de l’Eurolliga. Nikola Mirotic (21 punts) va liderar el triomf visitant del conjunt barcelonista, que es manté invicte en la competició.

No tot van ser flors i violes per al Barça, que ho va passar molt malament en la primera meitat, en què va arribar a perdre per 13 punts de diferència (33-20). La intensitat defensiva de l’Estrella Roja va generar molts problemes al joc ofensiu d’un equip blaugrana que no va poder fer el seu joc habitual. Obligat a repetir atacs estàtics, el conjunt català va tenir dificultats per trobar bones posicions de llançament. A més, va perdre massa pilotes. Set punts consecutius de Mirotic i l’energia defensiva de Brandon Davies van animar els homes de Pesic en l’últim tram del segon període, que va acabar amb un marcador més obert (36-33).

La reacció visitant va tenir continuïtat en una segona meitat en què el Barça va saber fer una feina molt sòlida contra un rival que es va anar diluint amb el pas dels minuts. Les pilotes perdudes i el poc encert en el llançament exterior es van convertir en una llosa per a l’Estrella Roja, que va arribar a perdre per 15 punts de diferència (49-64). Davies i Smits, que sempre aprofita els seus minuts, van tenir molt a veure amb els bons minuts de joc. Quan l’equip blaugrana tenia el partit a la butxaca, el conjunt serbi va arriscar amb atacs més curts, i això li va servir per ajustar el marcador i arribar a l’últim minut fent patir els homes de Pesic. Però l’experiència dels visitants va servir per mantenir la calma i assegurar la quarta victòria de la temporada en l’Eurolliga, que ha començat de manera immillorable.

Una de les notes emotives del partit va ser la reaparició d’Ognjen Kuzmic, que a l’estiu va patir un greu accident de trànsit que va fer témer per la seva vida.

Calendari atapeït

Ara el Barça disputarà quatre partits en vuit dies, ja que diumenge visitarà el Casademont Saragossa i la setmana que ve tindrà tres compromisos més: València Basket (dimecres 30), AX Armani Exchange de Milà (divendres 1) i Montakit Fuenlabrada (diumenge 3).