Publicitat
Publicitat

"Sempre havia pensat que la Guerra Freda era una cosa del passat"

Els esportistes russos, escridassats per les acusacions de dopatge

Escridassada pel públic per les acusacions de dopatge d’estat contra el seu país, la nedadora russa Iúlia Efímova es va venjar dels xiulets penjant-se la medalla de plata en la final dels 100 metres braça, però no va poder contenir les llàgrimes en pujar el podi. “Sempre havia pensat que la Guerra Freda era una cosa del passat. Per què tornar reviure-la ara utilitzant l’esport?”, va comentar després de sortir de la piscina.

Efímova, que encara espera pujar al podi en els 200 metres i en els relleus, s’ha convertit en el principal blanc de l’onada d’animadversió cap als russos durant els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. La bel·ligerància és especialment visible en les proves de natació, on hi ha molts aficionats nord-americans. La russa ja havia estat escridassada dilluns a les semifinals, quan se les va tenir amb les nedadores nord-americanes i va ser criticada per algunes rivals, com la irlandesa Fiona Doyle, que li va recordar que havia donat positiu en cinc ocasions. “Una tramposa és una tramposa”, va dir sense mossegar-se la llengua.

Per si no fos prou, a la final va ser xiulada abans de submergir-se a l’aigua i també durant la cerimònia de lliurament de medalles, però la tensió va arribar al seu zenit quan la campiona olímpica, la nord-americana Lilly King, es va negar a felicitar-la per la plata.

“Entenc els que no m’han felicitat, ja que els mitjans de comunicació estaven plens de notícies sobre mi que no eren certes”, va respondre Efímova, que s’entrena des de fa anys als Estats Units.

Rússia, sense Jocs Paralímpics

El Comitè Paralímpic Internacional (CPI) va excloure diumenge l’equip rus dels Jocs Paralímpics de Rio de Janeiro, que comencen el 7 de setembre. La seva resposta en conèixer les denúncies de dopatge d’estat recollides en l’informe McLaren va ser més contundents que la del Comitè Olímpic Internacional (COI), que dijous va donar llum verda a una delegació olímpica russa integrada per un total de 271 esportistes.

Històries de superació esportiva