Publicitat
Publicitat

Setembre, punt de partida per impulsar l’esport català

Es posaran en marxa comissions per garantir línies estratègiques

La secretaria general de l’Esport posarà en marxa al setembre unes comissions de seguiment per garantir que les línies estratègiques proposades pel segon Congrés de l’Esport Català es desenvolupen segons el pla previst. El sector esportiu va manifestar el desig de tenir instruments d’estat per tal que Catalunya esdevingui un referent en activitat física i esport, la qual cosa permetria treure més profit dels beneficis socials, econòmics i de projecció i afavoriria la pràctica esportiva entre la ciutadania durant totes les etapes de la vida.

L’objectiu és reduir el sedentarisme, situar l’esport en la centralitat política i reforçar el teixit associatiu. Les línies estratègiques aspiren a incrementar el nombre de ciutadans actius que practiquen alguna activitat física, regular una nova legislació, potenciar el sector com a motor de la recuperació econòmica, aconseguir que l’esport esdevingui una eina de projecció i fer sostenible el sistema esportiu.

El desplegament d’aquests eixos tindrà entre les seves accions més transcendents la creació d’un futur ministeri -de moment una conselleria- de l’Activitat Física i l’Esport. A més, caldrà elaborar una nova llei de l’activitat física i l’esport de Catalunya i adequar les estructures administratives i legislatives esportives catalanes al marc legislatiu internacional. Un altre dels propòsits és aconseguir un nou model de finançament que permeti augmentar els recursos públics i privats disponibles per al sector.

Adhesions per a la Unió d’Esports

La Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) vol impulsar la creació de la Unió d’Esports de Catalunya per tal de construir un paraigua organitzatiu de les entitats esportives sense ànim de lucre que pugui treballar per aconseguir més recursos i per defensar millor els seus interessos. L’entitat té previst impulsar-ne la creació al setembre, quan començarà una intensa campanya per buscar adhesions de clubs i federacions.

Una de les primeres accions a desenvolupar serà definir un model d’assemblea en què hi estiguin representats tots els agents del sector esportiu. La UFEC té resumides en 14 punts les funcions que ha d’assumir l’organisme, que desenvoluparà directament unes iniciatives i en vehicularà unes altres.

3 preguntes a Ivan Tibau, SECRETARI GENERAL DE L’ESPORT

“No tenim les eines necessàries”

Quin balanç fa del segon Congrés de l’Esport Català?

Patíem perquè tres mesos era molt poc temps per organitzar-lo i perquè encetàvem un camí difícil, però estem molt contents. Les propostes van ser recollides en les conclusions i vam poder fer un document que ha de servir com a guia per al govern que surti del 27-S.

Quin és l’objectiu?

No tenim les eines necessàries per poder tirar endavant i necessitem mecanismes d’estat per continuar creixent.La proposta de crear un ministeri de l’Activitat Física i l’Esport és agosarada, però l’esport és una eina estratègica. Hem de situar-lo en el rang que li pertoca. L’esport ha d’estar present a la taula de presidència.

Quina és la situació dels clubs?

Estic convençut que la situació està millorant. Els clubs estan vius i aquesta és la millor notícia. Hem passat una època molt complicada. Hem de fer els deures per ajudar els clubs a reduir les motxilles del passat i encarar el futur amb optimisme.

Històries de superació esportiva