06/03/2015

Treure de polleguera el Panathinaikòs, un costum

Ante Tomic, pivot del Barça, avançant amb la pilota contra Esteban Batista.

BarcelonaDels nou partits que el Panathinaikòs ha perdut aquesta temporada a l’Eurolliga, quatre han sigut contra el Barça. L’equip blaugrana, que ahir va sumar un important triomf a Atenes (77-81), s’ha convertit en l’autèntic botxí d’un conjunt grec que va malbaratar un avantatge de set punts.

El triomf permet al Barça empatar amb el Maccabi Electra Tel Aviv en la segona posició del grup i acostar-se al seu objectiu de disputar els quarts de final amb el factor pista a favor. El vigent campió de l’Eurolliga, que dijous visitarà el Palau Blaugrana, va perdre ahir a la pista de l’Estrella Roja (89-76).

Estimulat per la permissivitat arbitral, el Panathinaikòs va fer fora de la pista el Barça en uns primers minuts de partit en què l’equip culer va patir per igualar el nivell físic del seu rival. Esteban Batista va dominar la pintura i el conjunt català va fallar set dels primers tirs que va intentar. La renda local va arribar a ser de set punts (18-11) en un primer quart en què els locals van exhibir múscul.

L’entrada de Tibor Pleiss i, sobretot, la de Joan Carles Navarro van canviar el guió d’un partit en què el Barça va saber igualar el nivell físic del rival. Un parcial de 5-14 liderat pel capità blaugrana va modificar l’escenari i va capgirar el marcador (23-25). L’aportació ofensiva d’Àlex Abrines va servir per provocar una última accelerada culer abans del descans (32-42).

La renda visitant va arribar a ser d’onze punts (34-45) contra un rival que no es va rendir i va saber treure profit d’una defensa al límit del reglament per retallar l’avantatge del Barça (47-49). Dusko Ivanovic va acumular jugadors a prop de cistella i va incitar l’equip culer a llançar insistentment des de la línia de 6,75 metres.

La millor versió de Pleiss

El Barça va tornar a agafar oxigen quan va tornar a endurir el seu joc i va limitar les pèrdues de pilota. Tibor Pleiss va oferir una versió molt competitiva, i es va allunyar de la imatge freda i lenta que ha mostrat durant el primer tram de la temporada. Abans de ser eliminat per cinc faltes personals a set minuts del final, el pivot alemany va sumar 15 punts. Tot i tenir problemes per contenir James Gist a prop de cistella, l’equip català va saber aturar les escomeses d’un rival grec que va aprofitar la complicitat arbitral per forçar nombroses faltes personals. Massa.

Organitzat com en els millors temps per Marcelinho Huertas i sostingut per Justin Doellman (21 punts), el Barça de Xavi Pascual va jugar amb molta maduresa els minuts decisius en una de les pistes més difícils de l’Eurolliga. L’equip blaugrana va millorar la lectura de la defensa grega i va augmentar l’eficàcia del seu joc estàtic per assegurar-se una victòria molt important contra un rival directe.