13/02/2015

Victòria del Barça amb premi inesperat

Tomás Satoransky, base del Barça, intentant una penetració.

BarcelonaEl Barça no va fallar a casa, on aquesta temporada se sent més còmode, i va superar el Galatasaray (82-70) en el partit amb què va tancar la primera volta d’un Top 16 de l’Eurolliga més aviat discret (4-3). L’equip català haurà d’intentar millorar les seves prestacions en una segona volta en què necessita discutir al Reial Madrid i al Maccabi una de les dues primeres posicions del grup. El conjunt de Tel Aviv va perdre contra l’Alba de Berlín (59-66) i està a un triomf de distància.

L’equip blaugrana va començar bé la campanya, però les lesions li van fer perdre el ritme i ara viu una pretemporada dins de la mateixa temporada. Necessita millorar sense deixar de guanyar. El conjunt ha perdut consistència en defensa i necessita recuperar la millor versió d’alguns dels seus jugadors, però la necessitat de no badar més en el Top 16 i la proximitat de la Copa del Rei han ressuscitat el seu caràcter competitiu.

El Barça va sortir concentrat i tan sols va perdre una pilota en els primers 20 minuts de partit. A més, els seus percentatges de tir van ser molt bons. L’efectivitat (un 50% en triples) li va servir per arribar al descans amb una renda de 13 punts (52-39). Boki Nachbar, Joan Carles Navarro i Tomás Satoransky van liderar l’aportació ofensiva del conjunt culer contra un rival amb talent, però amb poca predisposició defensiva.

La defensa que Xavi Pascual va dissenyar sobre un ranquejant Carlos Arroyo, que tan sols va intentar tres tirs en tot el partit, va ser bona i el base de l’equip turc va acabar sense anotar i, el que és més greu, amb la sensació de no haver dominat el joc com acostuma a fer. Les propostes tàctiques d’Ergin Ataman, com ara la de fer jugar Vladimir Micov de quatre, no van tenir el mateix èxit.

El Barça, que ahir tenia la baixa de Maciej Lampe, va saber controlar l’avantatge durant un tercer període en què el Galatasaray es va deixar endur pel corrent advers. Els esforços de l’equip turc van arribar en atac, però sense una defensa contundent és impossible discutir una victòria al Palau Blaugrana. La veritable reacció visitant va arribar a l’inici de l’últim quart, quan va eixugar l’avantatge local (68-65). Però impulsat per l’energia de Tomás Satoransky (17 punts i 4 assistències), l’equip català va saber despertar-se a temps, tancar el partit amb un parcial de 14-5 i assegurar-se una important victòria que en cap moment va arribar a perillar (82-70).

Danny Ainge, al Palau

Danny Ainge, president d’operacions basquetbolístiques dels Boston Celtics, va presenciar el partit d’ahir en directe des de la llotja. La històrica franquícia de la NBA és una de les que més primeres eleccions del draft tindrà durant les pròximes temporades i vol tenir controlats jugadors de futur.