Publicitat
Publicitat

POLIESPORTIU

Un congrés repensarà el model esportiu de Catalunya

El sector busca solucions per sobreviure als greuges del govern espanyol

Després d’aixecar la veu per denunciar els greuges que pateix del govern espanyol, el món de l’esport català torna a prendre la iniciativa i comença a concretar l’esborrany del pla estratègic amb el qual pretén modernitzar el sector. El primer pas serà organitzar un Congrés de l’Esport Català, amb el qual aspira a repensar un nou model d’organització. Aquesta trobada es programarà entre l’última setmana de juny i la primera de juliol.

L’objectiu és alinear el sector i evitar-ne l’atomització, potenciar-ne la independència, millorar-ne l’eficàcia i buscar noves maneres d’augmentar ingressos. “No es tracta de repartir el pastís d’una manera diferent, sinó de fer el pastís més gran perquè tothom hi surti guanyant”, explica Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). “L’objectiu és crear una nova ordenació del sistema per fer-lo més representatiu, eficient i eficaç per aconseguir que defensi millor els interessos del sector esportiu”, assegura el dirigent, que ha estudiat els models d’èxit que hi ha arreu del món i, sobretot, a Europa, on els organismes esportius dels països amb una població semblant a la de Catalunya gestionen pressupostos molt superiors.

Demostració de força

Engrescada per la demostració de força del 19 de març, un acte que va aconseguir reunir unes 2.000 persones al poliesportiu de l’Estació del Nord de Barcelona, la UFEC recorda la necessitat d’aglutinar el sector esportiu sota un gran paraigua. “La campanya Sortim a guanyar té com a objectiu canviar les lleis que afecten principalment les nostres entitats i que estan malmetent el teixit associatiu esportiu català, que tants èxits ens ha donat, ens dóna i ens ha de donar”, recorda Gerard Esteva.

La secretaria general de l’Esport, a través del Consell Català de l’Esport, serà l’encarregada d’organitzar el Congrés de l’Esport Català, on s’exposaran les conclusions a les quals s’hagi arribat durant les setmanes prèvies de treball. L’objectiu és que totes les parts implicades en un sector que representa el 2% del producte interior brut (PIB) hi puguin dir la seva.

Miguel Cardenal, president del Consell Superior d’Esports (CSD), durant un acte a Barcelona dimarts va negar-se a recollir un dossier amb la correspondència no resposta que la UFEC li ha fet arribar des de fa més d’un any. A més, va demanar que l’hi tornessin a fer arribar, una exigència que la UFEC ha satisfet amb una carta en què li reclama respostes concretes.

Tot i que Miguel Cardenal va assegurar durant una roda de premsa que no tenia cap constància de la documentació rebuda, l’ARA ha tingut accés a quinze de les cartes que la UFEC li ha fet arribar i al seu corresponent número d’entrada al registre general del Consell Superior d’Esports.

Històries de superació esportiva