16/11/2015

El coratge infinit del Fiatc Joventut

BadalonaUn crescut Fiatc Joventut va superar ahir el Movistar Estudiantes (83-86) i va sumar la quarta victòria consecutiva, la cinquena de la temporada (5-1). La Penya es va sobreposar a les baixes de Demond Mallet i Alberto Abalde. Sergi Vidal, que va completar un gran partit (15 punts i 5 assistències), es va veure obligat a jugar alguns minuts en la posició de base.

“L’equip ha treballat molt bé i ha sabut trobar referències sòlides en els moments clau”, va dir Salva Maldonado, que va firmar el seu millor inici a la banqueta de la Penya. “És un triomf molt important. Tenim molts jugadors al límit per culpa de les lesions i hem de continuar centrats perquè el calendari que ens arriba ara no és senzill”, va afegir.

“La victòria ha sigut complicada, però l’hem aconseguit. No m’esperava aquest inici, les coses ens estan sortint molt bé”, va assegurar Albert Sàbat, que va anotar la cistella decisiva a sis segons del final. “L’equip ha demostrat que sap patir”, va afegir Sergi Vidal. “L’equip ha demostrat una capacitat de lluita gegant”, deia Albert Ventura.

La Penya no va començar bé -va encaixar un parcial de 9-0- i va arribar a tenir un desavantatge d’onze punts (21-10). La reacció verd-i-negra va arribar durant un segon període en què va capgirar el resultat (35-40).

El Fiatc Joventut va començar el quart període amb una renda de deu punts (63-73), però el Movistar Estudiantes no es va rendir i va ajustar el marcador d’un enfrontament que es va resoldre en les últimes accions. Javi Salgado va fallar un triple sobre la botzina que hauria enviat el partit a la pròrroga.

Els dos equips van aprofitar el partit per presentar en societat la Fundació Planter, un projecte que comparteixen les dues entitats per protegir el seu bàsquet base.

El Barça Lassa, líder invicte

El Barça Lassa va superar el Rio Natura Monbus Obradoiro (67-57) i es manté invicte a la Lliga Endesa, on acumula sis victòries en sis partits. L’equip blaugrana, que no va estar encertat en el llançament exterior i que va perdre moltes pilotes (16), va suar per tirar endavant un partit difícil de mastegar contra un rival que va dominar el ritme durant moltes fases del duel. Shane Lawal va ser baixa per una inflamació al genoll esquerre i Stratos Perperoglou per una forta contusió al quàdriceps de la cama dreta.

L’ICL Manresa, en canvi, va perdre contra el Reial Madrid i no va poder evitar la tercera derrota consecutiva a la Lliga Endesa (106-68).