Publicitat
Publicitat

VALLPARADÍS

Les seccions no professionals no volen fotografies

Si Jordi Robirosa hagués nascut als Estats Units, faria les retransmissions dels partits de beisbol i no de bàsquet. El periodista de TV3 va ser un dels professionals de prestigi que va aixecar la veu quan Sandro Rosell va decidir desdir-se d’un programa electoral que parlava de fomentar les seccions no professionals i va eliminar un dels vessants amb més història del club. La resta d’equips amateurs de l’entitat, a més, van veure reduït el seu pressupost i el seu àmbit competitiu.

Gairebé quatre anys després, Josep Maria Bartomeu vol allunyar-se de les errades del passat i marcar perfil propi amb una fotografia que aquesta tarda reunirà tots els esportistes de les seccions no professionals al Palau Blaugrana. Els treballadors del club i de Barça TV, a més, han rebut instruccions d’acostar els seus èxits al gran públic.

Qualsevol iniciativa que serveixi per potenciar la vocació poliesportiva del Barça és una bona notícia, però per ser creïble i no ser vista com una estratègia electoral necessita continuïtat en el temps. Si no, les seccions no professionals del club culer corren el risc de convertir-se en una reivindicació més d’aquelles que tenen el seu dia de glòria en el calendari i que després són ignorades durant la resta de l’any. El més que un club té a veure amb la catalanitat i la universalitat de l’entitat, però també amb el seu tacte per les causes socials i els esports minoritaris.

Històries de superació esportiva