Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - LLIGA ENDESA

La situació del Barça de bàsquet irromp a la campanya electoral

Els precandidats demanen aire fresc a la secció més mal valorada

L’equip de futbol del Barça va tancar la temporada amb un històric triplet i, per tant, els precandidats a les eleccions hi tenen poc a criticar. La situació de l’equip de bàsquet, en canvi, és diferent. El conjunt entrenat per Xavi Pascual ha completat una campanya en blanc i, per primera vegada des de l’any 2008, s’ha quedat sense aixecar cap títol. La situació de la secció, que és la més mal valorada del club, ha irromput amb força a la campanya electoral.

Agustí Benedito presentarà avui el seu projecte, Joan Laporta ho farà dilluns i Jordi Majó dimarts. Tothom hi vol dir la seva. “Nosaltres tenim una persona que és el Francesc Perarnau, que té molta experiència en bàsquet. Va ser gerent de l’Akasvayu Girona i de l’Andorra. Té idees molt clares i presentarà el que creu que ha de ser la secció de bàsquet. No vull avançar esdeveniments, però farem el que pensem que és millor per a la secció. Fins ahir hi havia possibilitats matemàtiques per seguir, i fer declaracions abans del partit no hauria sigut convenient”, va explicar Jordi Majó, que ahir va visitar l’ARA per ser entrevistat per Antoni Bassas.

Jordi Farré tampoc es mossega la llengua. “Nosaltres pensem que el Barça necessita un canvi i dissenyarem juntament amb el director general esportiu un projecte. L’estem treballant ja, però crec que s’ha de canviar... Igual que el club, la secció de bàsquet necessita aire nou”, va opinar el precandidat, que també va ser entrevistat a l’Ara Vídeos.

“Els objectius no s’han aconseguit”, va reconèixer un Josep Maria Bartomeu que va trobar a faltar caràcter. “L’equip de bàsquet no ha estat al nivell que els socis esperem. Hi ha hagut massa rotació i s’ha de fer una feina molt forta en l’esport de base”, va apuntar Toni Freixa en declaracions al programa Basket al dia de Ràdio Estel.

Un ‘Estiarte’ al Palau

Segons ha pogut saber l’ARA, Joan Laporta estudia la possibilitat d’incloure a l’equip de bàsquet una figura semblant a la que exercia Manel Estiarte a l’equip de futbol. L’expresident culer, que compta amb el suport de Roger Grimau, Roger Esteller i Audie Norris, avala la feina de Xavi Pascual com a entrenador. “El Xavi ha de continuar, el Joan hem de parlar-ne”, va assegurar a El club de la mitjanit de Catalunya Ràdio. “El problema és que certs càrrecs s’han dedicat a vetllar per altres coses en comptes de la secció de bàsquet del Barça”, va afegir.

Hezonja negocia la seva marxa a la NBA

Mario Hezonja tenia el visat i el bitllet d’avió preparats per anar a Nova York, però finalment no va acudir a la cerimònia del draft de la NBA, que es va fer ahir. El Barça no l’hi va posar fàcil. L’objectiu del representant del jove jugador croat, Arn Tellem, és aconseguir que el club blaugrana rebaixi la seva clàusula de sortida, que és de dos milions d’euros.

Històries de superació esportiva