Publicitat
Publicitat

BÀSQUET - LLIGA ENDESA

Els tirs de mitjana distància desapareixen de la pissarra

El Fiatc Joventut posarà a prova el Madrid amb safates i triples

El Fiat Joventut, que té les baixes de Tariq Kirksay i Alberto Abalde, rep (12.40 h, Esport3 i La 1) el Reial Madrid amb ganes de venjar la derrota a les semifinals de Copa, però sobretot amb la intenció de competir de tu a tu contra un adversari molt difícil. El gran objectiu de la Penya és que els aficionats no marxin tan decebuts com el dia de la derrota per 38 punts contra el Barça.

L’equip badaloní viu el bàsquet sense por de l’error i ha trobat el camí de l’èxit amb una fórmula que combina joc ràpid i tir de tres punts. Si acaba la temporada amb èxit, el seu exemple es multiplicarà per mil i en equips d’arreu del món. La seva proposta té risc, però també en tenen altres plantejaments més conservadors. Salva Maldonado és un dels entrenadors de la Lliga Endesa que utilitzen millor les estadístiques avançades. Segons els números amb els quals treballa, quan la Penya ataca en els primers 8 segons, anota 0,93 punts per possessió. Quan mou peça més tard, la xifra baixa a 0,84 punts per possessió. Jugar amb velocitat, doncs, no és qüestió de ser romàntics, sinó de ser pràctics i efectius.

“Cada vegada és més difícil anotar en joc estàtic. El camp s’ha fet petit. Costa trobar avantatges en el cinc contra cinc i el nostre objectiu és intentar anotar abans que la defensa del rival s’organitzi i es col·loqui”, reconeix Salva Maldonado.

Al Fiatc Joventut l’afavoreix córrer i ho potencia amb una defensa que el predisposa a recuperar la pilota, el col·loca per optar al rebot defensiu i l’incita a treure de fons amb velocitat. “Tant als jugadors com als aficionats els agrada molt aquest estil de joc”, apunta el tècnic de la Penya. La necessitat de jugar ràpid condiciona molts aspectes de l’engranatge d’un equip verd-i-negre que està eliminant de la seva pissarra els tirs d’una distància intermèdia i aposta per omplir els seus atacs de safates i triples.

El club està encantat amb la proposta de Salva Maldonado. “Estem contents amb la identitat que ha trobat i hem seguit la línia de construir un equip que proposés un joc alegre i tirés molt de tres punts”, assegura Jordi Martí, el secretari tècnic de la Penya.

El Barça i La Bruixa d’Or, a fora

Després d’aconseguir dijous una victòria important a la pista del Panathinaikòs, un Barça sense Joan Carles Navarro visita (13.30 h, Esport3) l’Herbalife Gran Canària. La Bruixa d’Or Manresa, per la seva banda, visita l’Unicaja (19 h).

Històries de superació esportiva