Publicitat
Publicitat

Apple oferirà televisió de pagament en els seus dispositius

Apple vol convertir-se en un operador de televisió a partir de la tardor. Segons explicava ahir The Wall Street Journal, la companyia prepara una oferta de 25 canals -sensiblement menor que els paquets de la competència- per un preu que oscil·larà entre els 30 i els 40 dòlars mensuals. Aquests canals es podran veure a tots els dispositius de la marca, incloent-hi l’iPhone i l’iPad, tot i que està pensat sobretot per a la caixa Apple TV, un dels productes de la companyia de resultat més discret.

L’estratègia d’Apple és concentrar-se en els canals més demanats per l’audiència i renunciar als altres per controlar els costos. Això l’igualaria al servei Sling TV (de Dish Network) i Vue, de PlayStation (amb Sony al darrere). Entre les cadenes que ja tindria al sarró hi ha HBO, ABC i Fox Now. A més, segons el diari econòmic, s’està en converses amb Disney, CBS i Fox. El principal obstacle és la cadena NBC del grup Universal, que està preparant un servei de televisió online de característiques similars al d’Apple i que també volen presentar durant el segon semestre de l’any. La negativa de la NBC pot fer que alguns canals siguin reticents a tancar acords amb Apple, ja que aleshores poden trobar-se que el seu rival no els contracta per al seu servei de cable, que és encara la modalitat dominant als Estats Units pel que fa a televisió de pagament.

La notícia d’aquesta futura plataforma arriba una setmana després que Apple revelés que s’havia aliat amb la HBO de manera que el servei online de la prestigiosa cadena es farà exclusivament a través de la plataforma de la companyia de la poma.

Postveritat