TELEVISIÓ

Arriba una febrada de ‘biopics’ musicals

Els cantants i les seves agitades vides són material cobejat pels productors televisius: es nota en la pròxima fornada de sèries biogràfiques, on hi ha una nombrosa representació de músics

Dr. Dre

Apple s’ha decidit a produir el seu primer programa de televisió. I ha optat per rodar una sèrie biogràfica. El personatge escollit és un dels seus executius: Dr. Dre, cofundador de l’empresa d’auriculars Beats i, d’altra banda, llegenda viva de la música rap gràcies als seus discos i, sobretot, com a productor d’artistes com Eminem. La sèrie s’està fent amb altes dosis de secretisme però la premsa especialitzada dels EUA ha pogut conèixer-ne alguns detalls: seria una producció de sis episodis de mitja hora, amb un to tirant a fosc i dur. Dr. Dre (que és qui va tenir la idea original) s’interpretaria a ell mateix i la sèrie s’inspiraria en fets reals de la seva vida, tot i que s’hi incorporarien alguns elements de ficció. També es dóna per fet que Sam Rockwell i Mo McRae formen part del càsting d’aquesta producció. No se sap del cert, en canvi, si la sèrie es distribuiria a través d’Apple Music o bé d’alguna de les altres plataformes de continguts de la companyia de la poma.

Nicki Minaj

Es tracta més d’una sitcom que d’un biopic, però Nicki permetrà conèixer els avatars que va haver d’entomar la família de la cantant Nicki Minaj quan va emigrar de Trinidad i va aterrar al barri de Queens, a Nova York. El paper protagonista se’l queda Ariana Neal, mentre que la Nicki real s’ha reservat el paper de productora executiva, darrere de les càmeres. També hi ha confirmada la participació de Whoopi Goldberg, en el paper d’una veïna de la família. La sèrie constarà de capítols de 30 minuts i s’emetrà en primera instància a l’ABC.

Sammy Davis Jr.

Actor, cantant, ballarí, comediant... Sammy Davis Jr. tindrà biopic per partida doble, ja que la productora Byron Allen Entertainment ha comprat els drets de la biografia d’aquest integrant del rat pack i pretén fer-ne un biopic per a la gran pantalla i també una sèrie de televisió. El llibre abraça tota la carrera artística de Davis, començant per uns inicis difícils al barri de Harlem de Nova York, on les tensions racials estaven a l’ordre del dia. El relat explica amb molt de detall els últims dies del cantant i narra com diverses persones, amb l’excusa de visitar-lo al seu llit de mort, el que feien era buidar la casa d’objectes valuosos. Byron Allen, de fet, va coincidir fugaçment amb el seu homenatjat: el va contractar com a teloner quan actuava a Las Vegas i ell era un noi de 19 anys foguejant-se com a monologuista. Segons ha explicat, amb aquesta sèrie vol retre homenatge a aquest artista total per qui va sentir-se fascinat des d’aquella època d’actuacions troneres en casinos llibertins. De moment, no s’ha anunciat quina estrella assumirà l’encàrrec de posar-se en la pell de Davis.

Michael Jackson

Els últims dies del Rei del Pop seran objecte d’una sèrie televisiva produïda per J.J. Abrams. De moment, no s’ha revelat qui interpretarà Jackson en aquesta adaptació d’una biografia apareguda recentment que se centra únicament en la investigació del controvertit final de Jackson, víctima d’una intoxicació de medicaments.

Jenni Rivera

La mort prematura de la cantant i actriu mexicana en accident d’avió ha posat en marxa diversos projectes televisius, entre els quals hi ha una sèrie de televisió musical que se centrarà en les vides i les històries de la família Rivera, una dinastia d’artistes. De fet, l’estrella mexicana va morir mentre rodava la tercera temporada d’I love Jenni, una docusèrie que protagonitzava. I havia tancat un acord amb l’ABC per dur la seva vida a una sèrie.

Michel’le

La diva de l’R&B Michel’le tindrà també biopic. De moment hi ha poca informació sobre aquest projecte televisiu que vol explicar la vida personal i artística de l’autora de Something in my heart. S’estrenarà el 2017 i el produeix ThinkFactory Media, amb el vistiplau de Michel’le.

Murda Inc.

Un altre biopic que se suma a la febrada de sèries basades en figures reals de la música és el que explicarà la història de Murder Inc., una de les discogràfiques més influents pel que fa a la música negra contemporània. Però no són només els seus èxits musicals els que la fan bon material de cara a explicar-ne la vida. També hi ha tot de lligams que aparentment mantenia la discogràfica amb el crim organitzat. De fet, la policia va investigar el seu fundador, Irv Gotti, perquè tenien el convenciment que el segell discogràfic era una tapadora per blanquejar diners del narcotràfic. Gotti forma part d’aquest projecte televisiu.

Grateful Dead

L’any passat, la històrica banda Grateful Dead va reviure per fer una sèrie de concerts en què se celebraven els 50 anys de la formació del grup (i se’n commemoraven 20 de la mort del seu membre Jerry Garcia, cosa que va propiciar la separació de la formació). La seva peculiar combinació d’estils, tocats per la psicodèlia, seguirà en primer pla gràcies a la sèrie que prepara Amazon i que està basada en un llibre escrit per un dels roadies de la mítica banda. El punt de vista per conèixer la història dels Grateful Dead serà, per tant, el d’algú que els va acompanyar de gira una pila d’anys per milers de quilòmetres de carretera, muntant i desmuntant escenaris arreu del món. (Showtime també prepara una sèrie protagonitzada per aquests tècnics de gira, ideada per Cameron Crowe i J.J. Abrams). Un dels fundadors del grup, Bob Weir, ha assumit la producció executiva del projecte i serà també el supervisor musical d’aquesta sèrie. De moment, no hi ha encara guionista assignat que tradueixi les memòries del roadie al llenguatge televisiu.