Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

'Chapapote' periodístic a compte del 'Prestige'

I bé, diaris que s'han passat les darreres tres setmanes qüestionant una autoritat judicial com el Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, ahir batien de mans -no sé si untades de tinta o de chapapote - tot aplaudint la decisió de saldar la catàstrofe ecològica més greu d'Espanya sense cap culpable ni indemnització. El recurs més gastat ha estat recórrer al lema del " Nunca máis" . El diari La Razón titulava " Nunca más" i subtitulava: "La sentència deixa en evidència la campanya de la plataforma Nunca Máis, creada pel BNG i l'esquerra per utilitzar la tragèdia contra el PP". I l'editorial es deia "Restitució de la veritat". La Gaceta optava per " Nada máis " i deia que "l'actuació de l'estat espanyol queda avalada". Tots dos diaris minimitzaven les conseqüències del desastre. Ni els diaris gallecs més conservadors jugaven aquesta carta.

Què fa Junqueras?

Oriol Junqueras amenaça de convocar una vaga general d'una setmana. Aquest era el verb que feien servir tant El Mundo , com El País , com La Razón , com La Vanguardia . Coincidència en la connotació negativa, diversitat en les capçaleres que tendien a aigualir el tema. El Punt Avui feia servir "no descarta", El Periódico "especula" i l'ARA "avisa".

Al racó de pensar

JOSÉ GARCÍA DOMÍNGUEZ

ARTICLE A LIBERTAD DIGITAL

"El Yoyas de la CUP presumeix de ser un antisistema. [...] Ben al contrari, el Nen de la Xancleta està tan integrat en el permanent xou de la democràcia mediàtica com el primer. [...] Per això es presta de grat a fer el pallasso davant les càmeres"