Publicitat
Publicitat

Charter ofereix 50.000 milions per comprar Time Warner Cable

Charter vol fer un pas endavant i convertir-se en el segon operador de televisió de cable dels Estats Units. Per aconseguir-ho, ha posat sobre la taula 50.500 milions d’euros per comprar Time Warner Cable. Si aconsegueix superar les traves dels organismes reguladors, podria quedar ben a prop de Comcast, l’actual líder d’aquest mercat.

Una de les ironies d’aquesta operació és que Comcast va intentar comprar també Time Warner. Però la Comissió Federal de les Comunicacions (FCC, en les seves sigles en anglès) va torpedinar la venda establint uns condicionants inassumibles per al comprador. Aquest nou intent, ara per part de Charter, haurà d’enfrontar-se a limitacions similars, per evitar posicions dominants, i també a diversos problemes específics. Comcast té actualment 27 milions d’usuaris i Charter, si se’n surt, arribaria als 24 milions de clients. L’empresa resultant de la fusió per absorció es dirà New Charter i serà present en 41 estats.

Al darrere de l’operació hi ha el milionari de 74 anys John Malone, a través del seu fons d’inversió Liberty Broadband. Les dues empreses ja han segellat l’acord definitiu, que van anunciar ahir. El preu de la compra no són només els 50.000 milions en efectiu: Charter oferirà també una mica més de mitja acció de la seva empresa per cada acció de Time Warner Cable adquirida.

Postveritat