17/02/2013

Chávez viu (però per a 'El País' no és portada)

1 min
Chávez viu (però per a 'El País' no és portada)

Hugo Chávez es feia retratar diari en mà, com els segrestats, per demostrar que encara segueix viu. La foto tenia molt interès informatiu, després d'aquell fiasco de la foto falsa d' El País . El diari de Prisa, per cert, no la donava en portada. Sí que ho feien l'ARA, l' Abc , El Mundo i La Razón . Aquest últim es notava que la posaven a contracor i titulaven "Focus de Hollywood i un maquillador professional per a la prova de vida de Chávez". ¿Potser esperaven una autofoto d'iPhone? (O d'Android, més adient amb la Revolución .)

Un tuf mafiós

L' Abc dedicava una carícia a la Unió d'Actors, que ha cridat a la protesta durant la gala dels Goya d'avui. La notícia subratllava que el comunicat dels actors era anònim. Covards, es llegia entre línies. I aleshores, un paràgraf després, aquesta frase: "Hi ha qui percep en la redacció del comunicat un tuf mafiós". Ah, sí? Qui? En podem conèixer el nom? El periodista que acaba de queixar-se per l'anonimat del comunicat bé que el deu saber. La fórmula "hi ha qui diu" dóna massa barra lliure als periodistes: rere el "hi ha qui diu", sovint, no hi ha altre que el mateix redactor.

Al racó de pensar

PEDRO FERNÁNDEZ BARBADILLO

ARTICULISTA DE 'LIBERTAD DIGITAL'

"A cap intel·lectual progre li ha importat la prostitució que omple pàgines dels diaris en què publiquen, però ara [amb Eurovegas] sí".

stats