Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Comença 'l’operació Cobra' contra Pablo Iglesias

Un sub-sub-sub-gènere del periodisme és caçar polítics que no són de la teva corda quan van a saludar algú i el receptor del gest els ignora completament

Un sub-sub-sub-gènere del periodisme és caçar polítics que no són de la teva corda quan van a saludar algú i el receptor del gest els ignora completament. Allò que se’n diu fer la cobra, en brillant imatge. Pablo Iglesias va anar a congraciar-se amb el primer ministre grec, Alexis Tsipras, però l’altre -que estava envoltat de parlamentaris- o no se’n va adonar o no se’n va voler adonar. Resultat: els mitjans de dretes com 'El Confidencial' i 'Libertad Digital' hi sucaven pa. El rècord de cobrisme, però, l’ostenta encara el diari holandès Volksrant, que va retratar fins a nou cops Hollande amb la mà estesa cap a un líder que mirava cap a l’altra banda. L’acumulació de fotos -el muntatge estava brillantment executat- va aconseguir donar la volta al món.

Mode pausa ‘on’

Com que els dos anys anteriors vaig fer vacances en períodes excèntrics, vaig aprofitar un raconet de la columna per deixar escrit que l’aturada obeïa només a causes laboro-recreacionals. Enguany les consumo en un mes prou ortodox, però es faria estrany no complir amb aquesta petita tradició. En tot cas, la prevenció dóna compte de com aquesta columna és material sensible, així que, de tant en tant, no està de més aprofitar-ho per donar les gràcies als lectors pel suport i les aportacions, al diari per l’oportunitat de reflexionar cada dia en veu alta sobre periodisme i als col·legues dels altres mitjans per entomar esportivament el que va començar sent una revista de premsa irònica. En diria post revista de premsa, però temo que llavors em fitxin a l’Ajuntament. Bones vacances, si és el cas!

PUBLICITAT
PUBLICITAT