Publicitat
Publicitat

Cóppulo presentarà entre setmana un nou espai de 12 a 2 del migdia

‘Els optimistes’ cau de la graella i ‘El matí de Catalunya Ràdio’ perd una hora

Sílvia Cóppulo ja té destí a Catalunya Ràdio: s’encarregarà d’un nou magazín, que s’emetrà de dotze a dues del migdia, segons ha pogut saber l’ARA. La comunicadora, que ha presentat El suplement des del setembre del 2011, va anunciar diumenge que deixava el programa dels caps de setmana adduint que volia “assumir una altra franja horària” i dotar-la de “més identitat”. La decisió implica retallar en una hora El matí de Catalunya Ràdio, de Mònica Terribas, i eliminar el programa Els optimistes, que presentaven Sergi Vives i Manu Guix, i que haurà tingut una singladura de tres anys, els dos primers amb Àngel Llàcer com a mestre de cerimònies.

Cóppulo ja havia sol·licitat ser rellevada dels caps de setmana la temporada anterior, però la direcció de Catalunya Ràdio li va demanar que es mantingués un curs més dirigint i presentant El suplement. Aquest ha sigut un any dur en audiències per al programa: l’EGM del juliol del 2014 donava al programa 385.000 i 299.000 seguidors els dissabtes i els diumenges, respectivament. Un any més tard, l’audiència se situa en 254.000 i 177.000 oients: continua sent líder els dissabtes, però ha cedit la primera plaça els diumenges, en favor del Via lliure, de RAC1, que ha estrenat nova etapa amb Xavi Bundó com a conductor. Amb tot, sota la seva batuta el programa ha sigut un dels pocs bastions -i encara ho és els dissabtes- en què Catalunya Ràdio supera la seva eterna rival RAC1. Cóppulo lluitarà ara contra La competència, líder indiscutible de la franja, amb 191.000 oients.

El moviment a Catalunya Ràdio farà que Terribas i Basté tornin a coincidir en horaris: de sis a dotze del matí. En l’últim EGM l’emissora pública havia aconseguit dues fites: rècord històric per al programa, amb 513.000 seguidors, i el marge més estret de diferència amb El món a RAC1, de només 41.000 oients (quan, fa un any, la distància era de 69.000 fidels).

L’encaix de Cóppulo a la graella dels dies laborables no ha sigut fàcil. Es van explorar diferents franges a la graella, fins i tot ubicar-la entre les 11 del matí i la 1 del migdia, la qual cosa hauria implicat retallar una hora més El matí o bé convertir-lo en un programa amb dues presentadores, una fórmula bicèfala que ja està funcionant a la SER (Gemma Nierga i Pepa Bueno) o a RNE (Carlos Alsina i Juan Ramon Lucas).

Els caps de setmana, tal com va avançar aquest diari, serà Ricard Ustrell qui agafarà el timó d’ El suplement. El jove comunicador, de 24 anys, coneix el format, ja que va presentar el programa durant la temporada d’estiu passada. Aquests últims mesos ha sigut subdirector de La tribu, el magazín de la tarda de l’emissora pública, que el curs que ve continuarà presentat i dirigit per Xavi Rosiñol.

Moviment als vespres

El del nou magazín de Cóppulo als migdies -en un format encara per definir- no serà l’únic canvi a la graella de Catalunya Ràdio. Fins ara la franja de 7 a 10 del vespre era compartida per Kílian Sebrià i Òscar Fernández, amb una primera hora d’informació general, una segona hora esportiva i una tercera d’híbrida i en què el factor actualitat tenia menys pes. A partir de la nova temporada, en canvi, els esports passen al davant i s’emetran de 7 a 8 del vespre, amb Fernández. Sebrià, per part seva, dirigirà i presentarà l’informatiu nocturn, des de les 8 fins a les 10.

L’altre canvi que caldrà fer és als migdies. Xavier Graset deixa L’oracle per presentar el programa de debat del 3/24, de manera que la franja entre les 3 i les 4 de la tarda -entre l’informatiu del migdia de Neus Bonet i La tribu - encara no té inquilí. Pel que fa a la graella dels dies laborables, Maria de la Pau Janer es mantindrà amb l’espai de sexualitat Les mil i una nits i Xavier Solà continuarà al capdavant de La nit dels ignorants.

Catalunya Ràdio ha tancat una temporada amb un últim EGM que li atorgava 614.000 seguidors i és la segona emissora més escoltada al país, per darrere de RAC1, que en té 768.000. L’emissora pública acaba la seva temporada regular divendres que ve, tot i que El matí de Catalunya Ràdio encara continuarà una setmana més. I, de moment, l’emissora no ha anunciat quan començarà el pròxim curs.

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT