Publicitat
Publicitat

David Duchovny es topa amb un jove Charles Manson a ‘Aquarius’

La NBC estrena la primera gran sèrie de la temporada d’estiu

La filla d’un il·lustre advocat ha desaparegut. L’agent Sam Hodiak rep l’encàrrec d’investigar-ho, però discretament, sense que aparegui als arxius oficials. Les seves indagacions el porten a la casa del líder d’una secta. El seu nom és Charles Manson, però som al 1967 i aquestes dues paraules encara no signifiquen res per a la immensa majoria de nord-americans. La NBC estrena demà passat Aquarius, la primera gran sèrie de la temporada estival, amb la qual vol examinar els orígens d’un dels criminals més icònics del país.

David Duchovny ( Expedient X, Californication) és qui dóna cos i veu al detectiu Hodiak. Per interpretar Charles Manson els productors s’han fixat -prou sorprenentment- en un actor britànic: Gethin Anthony. Els serièfils el tenen fitxat per haver fet de Renly Baratheon a Juego de tronos fa tres temporades. En televisió també se l’ha pogut veure a ¡Llama a la comadrona! i en papers episòdics a Doctors o 10 days to war. Al cinema era el protagonista de Copenhaguen, un film canadenc sobre el pas de la infància a l’adolescència. El càsting d’actors principals es completa amb Grey Damon, Emma Dumont, Claire Holt i Chance Kelly.

Un dels punts forts de la sèrie, de la qual s’han fet tretze episodis, és l’ambientació. Aquí es nota la influència de True detective, tot i que la sèrie té unes pretensions més comercials i busca sobretot l’entreteniment típic dels thrillers policials. Al cap i a la fi, es tracta de la temporada d’estiu que, fins fa pocs anys, era refugi de productes clarament de segona divisió, però que els últims temps sèries com La cúpula o 24: vive otro dia s’han encarregat de dignificar.

El creador de la sèrie, John McNamara, va pensar primer a fer una sèrie de novel·les. Però Marty Adelstein, coproductor de Prison break i també d’aquesta sèrie, el va dissuadir d’aquesta idea. El seu raonament va ser que la música era un personatge principal i que a les novel·les no podies escoltar-la. “Això era l’any 2008 -explica McNamara-, i hem estat treballant-hi des d’aleshores”. McNamara és responsable del retorn que a la temporada 2000-2001 va viure la mítica sèrie El fugitiu dels anys 60.

Tot i que la sèrie busca l’entreteniment per l’entreteniment, durant la gira de presentació Duchovny va explicar que també se li podia veure una lectura política. En concret, per a l’actor, Manson és responsable d’haver empès al país cap a l’era de Ronald Reagan i George Bush pare, ja que, al seu parer, molts van creure que els assassinats de Sharon Tate i companyia evidenciaven “el que passa quan els hippies prenen el control: desastre i follia”. L’actor va afegir: “Com a país, els Estats Units seguim tornant a aquest punt”.

Disponible sencera a les xarxes i les aplis

L’estratègia de Netflix, que puja a la xarxa de cop tots els episodis de les seves sèries, fa forat. La NBC ha decidit emprendre una estratègia similar i farà que els tretze episodis estiguin disponibles durant 28 dies des de la data d’estrena. Això sí, només es podrà veure així a través de l’aplicació de mòbil de la cadena i també de la seva web (si l’espectador s’hi connecta des dels Estats Units). La sèrie es podrà veure així també a les plataformes de vídeo sota demanda associades.

Postveritat