Publicitat
Publicitat

PAREUMÀQUINES

L’‘Abc’ es penja una medalla (i una columnista l’hi despenja)

Se li ha de reconèixer a Esperanza Aguirre una certa habilitat per fer ballar els diaris de Madrid al so de la seva música

Se li ha de reconèixer a Esperanza Aguirre una certa habilitat per fer ballar els diaris de Madrid al so de la seva música. Diumenge els diaris de centredreta subratllaven que la designació de la lideresa com a alcaldable tenia un preu: la seva (presumpta) renúncia a dirigir el PP a la comunitat. L’ Abc era qui més es tirava a la piscina i ho donava per fet: “Rajoy pren el comandament del PP madrileny”, deia en portada. I el subtítol explicava que “Aguirre accepta cedir el control regional del partit a canvi de la candidatura a l’Ajuntament de la capital”. El cas és que altres diaris aplicaven més prudència: “Rajoy vol que Aguirre deixi de controlar el PP de Madrid”, deia El Mundo, deixant la pilota a la teulada de l’expresidenta madrilenya, perquè expliqués si efectivament acceptava o no.

El cas és que hi ha hagut brega i, finalment, Rajoy ha acceptat que Aguirre cedeixi el càrrec només després de les eleccions (per tant, podrà confegir les llistes) i que tan sols el deixi si surt nomenada alcaldessa. És a dir, Aguirre ha arrencat un coixí político-laboral per si s’estavella a les eleccions. És una diferència important respecte al que venia l’Abc diumenge. Però aquest dilluns el diari deixava caure: “Génova avala en una nota la informació de l’Abc ”. Doncs no. I el més curiós és que era Isabel San Sebastián qui deixava el seu propi diari en evidència, quan explicava aquest dilluns que des de la Moncloa s’havia “exigit la seva renúncia al control del PP madrileny i filtrat la notícia a la premsa de manera esbiaixada, donant a entendre que ella es plegava a aquesta imposició per optar a l’alcaldia”. Que és justament el que va insinuar diumenge l’ Abc en portada. Una filtració per la qual l’endemà encara volien penjar-se una medalla.