Publicitat
Publicitat

Lady Gaga obre avui les portes d’‘American Horror Story: Hotel’

La cinquena temporada de la sèrie, sense Jessica Lange, s’estrena a FX

El canal FX obre les portes avui del sinistre Hotel Cortez. Situat a Los Angeles, servirà d’escenari per a la cinquena temporada d’ American Horror Story -subtitulada precisament Hotel - i té com a inquietant propietària una vampírica comtessa encarnada per Lady Gaga. A aquest inquietant establiment hi arribarà un policia que investiga diversos homicidis que han passat a la ciutat californiana. Un dels perills als quals s’haurà d’enfrontar és l’Assassí dels Deu Manaments, que actua castigant els que se salten els Deu Manaments. L’altre, anomenat el Dimoni de l’Addicció, és més prosaic i es passeja per l’hotel armat amb un consolador en forma de broca.

La sèrie s’enfronta al doble repte d’evitar l’erosió del temps, després de quatre cursos, i fer oblidar l’absència de Jessica Lange, que havia sigut un dels seus actius en temporades anteriors. El fitxatge de Lady Gaga i el de celebrities com Cheyenne Jackson, Naomi Campbell i Max Greenfield miren de pal·liar aquest efecte. I els productors han fet tornar molts dels actors que el fan ja coneix de les encarnacions anteriors d’aquesta ficció terrorífica: Evan Peters, Sarah Paulson, Denis O’Hare, Lily Rabe, Kathy Bates, Emma Roberts, Angela Bassett, Chloë Sevigny, Finn Wittrock, Wes Bentley, Mare Winningham i Matt Bomer. L’absència de Lange -que sempre encarnava el paper protagonista- ha fet que els nous episodis siguin més corals i atmosfèrics. I, per acabar d’apel·lar als fans irredempts d’ AHS, uns quants dels personatges d’anteriors temporades -la ficció renova trames i escenaris cada any- trauran el cap.

El creador de la sèrie, Ryan Murphy, ha avisat que aquesta serà la temporada més terrorífica i sinistra de totes. “Aquests episodis estan basats més en l’horror i són molt més foscos. La idea i el tema de fons em toquen de prop i sempre he volgut fer una cosa una mica més sangonosa del que he fet fins ara”, explica. “Quan entres en un hotel hi ha moltes coses que no controles. Altres persones tenen les claus de la teva habitació; hi poden entrar. No hi estàs mai del tot segur”. Tot i que el Cortez és un hotel fictici, està inspirat en precedents reals, com el Cecil, un establiment on van matar la jove estudiant canadenca Elisa Lam.