Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

L'auge de Susana Díaz al PSOE no li fa gràcia a 'El País'

El dia en què es presenta en societat qui té més números per acabar substituint Rubalcaba, 'El País' treu una entrevista atemporal

El País dedicava ahir el seu titular principal a una cita de l'entrevista que li feien a Zapatero. Que un diumenge dediquessin el principal títol de portada a un afer tan poc d'actualitat com les memòries de l'expresident vaig interpretar-ho, primer, com a símptoma de reconciliació: la mà estesa del perdó a ZP per haver-se equivocat fomentant el creixement de Público / La Sexta en detriment d'apostar per Prisa. Resumint: Zapatero (i Chacón) preferien tenir mitjans afins propis, més que no confiar en El País , rubalcabista de mena. Pensava en tot això quan, tot d'una, veig un titolet ben petit amb una cita de Susana Díaz, flamant líder del PSOE a Andalusia. Agafo El Mundo i veig que li dediquen la foto de portada. El joc de titulars és una col·lecció d'obusos contra l'actual secretari general dels socialistes: "El PSOE aclama Díaz i li indica a Rubalcaba la sortida", "Griñán: «El nostre temps ja ha passat»", "Zapatero: «Qui visqui en el passat es perdrà en el futur»". És a dir, que el dia en què es presenta en societat -per entendre'ns- qui té més números per acabar substituint Rubalcaba, El País treu una entrevista atemporal i la contraprograma. Caram, amb la gran família (mediàtica) socialista.

La reputació de Rajoy

"Rajoy gaudeix a Catalunya d'una raonable reputació", escriu a La Vanguardia José Antonio Zarzalejos. No presenta cap dada objectiva que avali tan sorprenent tesi. Busco l'enquesta del CEO: no pregunta als catalans que posin nota als líders espanyols. Hum... Busco la del CIS: les dades les pots segregar per mida de municipi, però no per autonomia. Hum, hum... Furgant la xarxa trobo aquesta notícia del juliol del mateix diari: "L'enquesta postelectoral [...] del CIS dóna un resultat inequívoc: el 82,7% dels catalans considera desfavorable la posició del govern popular de Rajoy respecte a Catalunya. Tot just un 6% la veu com a favorable". Vist així, em sembla una valoració ben raonable .