Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

Matemàtica recreativa pel ple de desconnexió

Diversos diaris aigualien la força dels 72 diputats independentistes a l'hora de tirar endavant la sessió

La premsa preescalfava aquest dimecres el ple de desconnexió amb notícies que buscaven condicionar el relat. Hi havia, per exemple, qui treia l'artilleria d''órdagos y delirios' per titular “El Parlament de Catalunya consuma el seu desafiament al TC i aprova el guió per a la desconnexió”, com feia 'El Mundo'. Altres evitaven mesurar diputats contra diputats i es dedicaven a comptar només sigles. Era el cas de 'La Vanguardia', que publicava en portada el titular “JxSí i la CUP afronten sols al Parlament la votació de les mesures de ruptura” i a l'interior, “L'oposició deixarà sols JxSí i la CUP en la votació de la ruptura”. M'estalvio la gosadia de comentar-los perquè a les xarxes ja ho han fet a bastament, i fins i tot el president @KRLS Puigdemont ha fet un mini Pareu Màquines amb la seva Molt Honorable Piulada: “El Parlament aprova per 72 a 52 debatre les propostes del procés constituent. Alguns diuen que 72 és quedar-se sol i que 52 és estar acompanyat”.

No fa falta ser Perry Mason per endevinar a qui es refereix aquest “alguns”. 'El Punt Avui', per contra, enviava la pilota justament a la taulada de Ciutadans, PSC, PP i CSQP amb el titular: “L'oposició rebutja votar el procés constituent”. I l''Abc' tirava d'amenaça velada amb “El PP dubta sobre el grup propi de Convergència al Congrés”, en una notícia que podia ser interpretada com un avís.

Megatitular
Amb el nou disseny de la secció costa més d'encabir-hi aquell 'Àlbum de titulars' que pretenia funcionar com l'oliva del Martini, però aquest d'OK Diario era massa suculent per deixar-lo passar. “Els entrenadors de Pokémon 'cabrejats' amb Carmena per canviar la seva macroquedada del Retiro a Sol”. No t'ho perdonarem jamai, Manuela Carmena. Jamai.