04/07/2013

'El Mundo', contra els anuncis encoberts (menys els seus)

1 min
'El Mundo', contra els anuncis encoberts (menys els seus)

El Mundo dedicava una petita peça a denunciar anuncis encoberts a TVE. Es feia ressò d'unes paraules del president en funcions de les televisions privades, que és també president executiu de l'editora del diari. El més sorprenent és que aquest article estava emmarcat en una pàgina en què l'executiu feia propaganda de l'acord que ha assolit El Mundo per tal de distribuir els seus continguts a través de Movistar. L'única discussió sobre si allò era un anunci encobert és que, bé, de fet no era massa encobert: el seu quiosc digital passa a dir-se Orbyt Movistar. El director del diari ha venut hiperbòlicament que podia ser l'"adveniment d'una nova edat d'or per al periodisme". De moment el que hi ha és el dubte de si, per exemple, tornaria a obrir una guerra com la que el va enfrontar amb Telefónica el 2002 pels negocis dels nebots de César Alierta.

Matemàtiques recreatives a compte del 1714

Titular de La Razón: "L'Ajuntament es gastarà 86,5 milions en els fastos del 1714". En canvi, el text diu que l'esdeveniment compta "amb un pressupost de 2,5 milions d'euros, als quals s'hi ha de sumar els 84 milions que ha costat la remodelació de Born Centre Cultural". Home, doncs no. Els fastos se'n van i els equipaments culturals -que diria Capri- es queden. I amb el que ha costat el centre no crec que el cremin, a mode de fi de festa. O sigui que, si no em fallen les mates, el titular està inflat un 3.360%.

Al racó de pensar

CARMELO JORDÁ

ARTICULISTA DE LIBERTAD DIGITAL

"El pitjor del concert va ser el nivell artístic de l'esdeveniment, molt d'acord d'altra banda amb el nivell polític de la protesta"

stats