Publicitat
Publicitat

Netflix delega en Pablo Escobar el seu agost

La plataforma engega el mes amb novetats, incloent-hi una nova sèrie sobre el narcoterrorista i el seu món

L’agost solia ser un mes fluix, televisivament parlant. Però les plataformes de televisió han canviat aquesta noció. N’és una bona prova Netflix, que aquest dimarts estrena cinc sèries o temporades noves, i demà una sisena, encara.

Sobreviviendo a Escobar

Les memòries d’un sicari del narco, en sèrie

Aprofitant l’èxit de la sèrie Narcos, Netflix vol esprémer més la història d’aquest criminal amb l’adaptació televisiva del llibre Sobreviviendo a Escobar, alias J.J. Es tracta de les memòries escrites per Jhon Jairo Velásques, un dels sicaris del famós narcoterrorista. El llibre va ser escrit a la presó -va ser capturat durant la ràtzia que va matar Escobar- i barreja el relat del seu encarcerament amb els esdeveniments que van marcar la vida colombiana durant aquella època. Protagonitzada per Juan Pablo Urrego, compta també amb la participació de Nicole Santamaría, Natasha Klauss, Elkin Díaz i Roberto Mateos.

La sèrie és una coproducció de Netflix amb la colombiana Caracol Televisión i consta de 70 episodis. La plataforma encara ofereix dues sèries més als qui vulguin aprofundir en el personatge. D’una banda, Escobar, el patrón del mal, una producció colombiana amb estructura de telenovel·la i que va ser un èxit sonat al seu país d’origen: el capítol inicial, dels 74 que té, va ser l’estrena més vista en la història de la televisió colombiana, amb una quota de pantalla del 62,7%. D’altra banda, Los tiempos de Pablo Escobar, un documental en dues parts que explica la seva figura a partir d’imatges d’època i testimonis.

Stranger

Un ‘thriller’ importat de Corea, amb protagonista torturat

Netflix importa aquesta sèrie coreana, emesa fa unes setmanes al país asiàtic, protagonitzada per Jo Seung-woo i Bae Doona i que explica la història d’un fiscal brillant -però amb una anomalia cerebral que li anul·la l’empatia, entre altres efectes- i una agent de policia amb qui acabarà treballant per resoldre un crim. El cinema coreà té tirada al gènere noir i aquest títol encaixa a la perfecció dins del paraigua, amb relacions tòxiques, cinisme i personatges perdedors poblant les trames.

Zoo

Els inexplicables atacs d’animals enfurismats continuen

El thriller amb bestioles Zoo torna a campar per la sabana televisiva estival. Netflix incorpora al seu catàleg la segona temporada d’aquesta sèrie, protagonitzada per un polèmic zoòleg que rep l’encàrrec d’investigar els atacs ferotges que han protagonitzat els animals en els últims temps. Està basada en la novel·la homònima de James Patterson i Michael Ledwidge, publicada el 2012. Als Estats Units ja se’n pot veure la tercera temporada, que té 13 episodis com les altres dues.

Archer

El detectiu més ‘kitsch’ de la televisió marxa a Califòrnia

Setena temporada d’una de les sèries més atípiques de la televisió (i tenen corda per estona, ja que els han renovat fins a una desena tanda d’episodis). Archer és una sèrie de dibuixos animats per a adults que segueix la vida d’un impossible agent secret que, amb el seu grup, acaba fent de traficant de droga, agent de la CIA, venedor d’armes o detectiu privat. Per a la setena temporada, i un cop els han fet fora de l’oficina d’intel·ligència dels Estats Units, l’Archer i companyia s’instal·len a Califòrnia per començar de nou.

Shadowhunters

Noves trames d’una caçadimonis adolescent

Per als (joves) amants del terror i tot allò sobrenatural, Netflix ha reservat la segona part de la segona temporada de Shadowhunters, una adaptació -lliure- dels llibres The mortal instruments, de Cassandra Clare. La història se centra en les aventures de Clary Fray, una jove que el dia del seu aniversari descobreix que és descendent d’una raça híbrida d’àngels i humans, la missió dels quals és caçar els dimonis. L’actriu Katherine McNamara interpreta aquest heroic personatge, pel qual va ser nominada als Teen Choice Awards l’any passat.

El tirador

Torna el mar de fons polític, vist per un franctirador

A banda de les estrenes d’avui, per demà Netflix té encara una altra novetat: la segona temporada d’ El tirador. Produïda per l’actor Mark Wahlberg, se centra en la missió d’un exmarine molt condecorat que ha de protegir el president dels Estats Units d’un intent d’assassinat. El que no sap és que, en realitat, han ordit una trampa en contra seu. Està protagonitzada per Ryan Philippe ( Secretos y mentiras), Omar Epps i David Marciano, i la segona temporada, com la primera, consta de deu episodis.

Postveritat