Publicitat
Publicitat

PAREUMÀQUINES

‘La Razón’ descobreix els desnonats amb Carmena

El diari prem a fons amb el peu esquerre el pedal de la demagògia i amb el dret el del sentimentalisme

La Razón li tira en cara a Carmena l’imminent desnonament d’una jove de 29 anys. “La cara real de la «nova política»”, escriu el diari en portada, sota el titular “Els desnonats de Carmena”, com si fos la nova alcaldessa la que tragués l’escombra. “Mentre Manuela Carmena manté reunions en grans despatxos coberts de moqueta i assegura estar al darrere del remei miraculós que acabarà amb els desnonaments, milers de famílies com la de l’Elisa viuen dia a dia amb l’angoixa de saber que d’un moment a altre les faran fora de casa seva”, diu la crònica, prement a fons amb el peu esquerre el pedal de la demagògia i amb el dret el del sentimentalisme. En el text es diu de passada que el pis era de protecció oficial i ara està en mans privades. Hauria estat bé recordar que va ser Ana Botella qui va vendre fins a 1.892 pisos de titularitat municipal a Blackstone, un d’aquests fons anomenats voltors. Però no, l’única referència explícita a l’exalcaldessa del PP és el complement titulat “La primera mesura: la xarxa d’habitatges de Botella”, en què expliquen que als desnonats se’ls dóna allotjament en uns pisos solidaris instaurats l’any 2011. Botella, aquella gran heroïna social.

I, posats a fer, La Razón podria haver recollit també els vincles existents entre Blackstone i el fill de Botella (i José María Aznar), tal com figura en una denúncia presentada a la policia per dues entitats i recollida per Público. O que Carmena està estudiant com revertir aquesta venda.

Però seria injust no felicitar entusiàsticament el diari. Encara que sigui amb quatre anys de clamorós retard, benvingut sigui aquest interès sobtat pels desnonats.