Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

'La Razón' juga amb foc amb l'assassí d'Alcàsser

L'assassí de les nenes d'Alcàsser ha sortit de la presó després de complir condemna. Amb un passamuntanyes, per evitar difondre el seu aspecte actual. Però La Razón el posava a tota portada, amb el titular "La cara del diable". Per repugnància que ens causi l'autor del crim, és una temeritat. A què exhorta aquesta combinació de foto i titular? ¿Estimula el debat sobre què cal fer amb els criminals no penedits o crida a agafar forques i torxes? I, sobretot, ¿han valorat si estan posant en perill la vida d'algú que -mal que els pesi- ha saldat els seus comptes amb la societat, segons el llibre de regles que anomenem Codi Penal?

Un joc de paraules a 'El Punt Avui'

La premsa catalana no es prodiga tant en jocs de paraules punyents com l'espanyola. El 9 esportiu és segurament l'excepció més notable. Recordem el "Marxem?" amb ecos independentistes de quan el Barça podia distanciar-se a la Lliga si guanyava el Madrid. O aquell "Amb vaselina", l'endemà, que descrivia un gol, però amb ressonàncies... bé, òbvies. Ahir El Punt Avui obria amb la (diguem-ne) llei que prohibirà ofendre Espanya i titulava "La cara dura del PP": es podia llegir en sentit literal o figurat. I com que, just a sota, hi havia la foto del tancament de Canal 9, servia indistintament per a les dues notícies.

Al racó de pensar

GREGORIO MORÁN

ARTICULISTA DE 'LA VANGUARDIA'

"Qui hauria pogut dir que el vell mercat del Born, que jo vaig arribar a conèixer, es convertiria en una mena de Valle de los Caídos d'una generació ja instal·lada en l'autoestima?"