Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

‘La Razón’ ja prepara els pactes a cops d’enquesta

La pruïja enquestadora de La Razón és tan intensa que, a hores d’ara, no entenc com cap dels meus amics, coneguts i saludats no han sigut inquirits unes quantes dotzenes de vegades per l’estol de telefonistes que de ben segur que té l’opaca empresa NC Report. Fixin-se amb quin delit deuen fer anar el telèfon que, amb el comprensible objectiu de no ocupar una línia, l’única manera de contactar amb NC Report és a través d’un mail genèric o d’un apartat de correus.

Bé, la d’avui els permet titular en portada “El 74% prefereix que governi la llista més votada”. Això beneficiaria, esclar, el Partit Popular. Per si no queda prou clar, el director del diari escriu un article titulat “El valor de l’estabilitat”, que justament és el lema que guarneix la portada aquests dies. Podria incloure alguna cita de l’article, però em limitaré a assenyalar que la il·lustració que l’acompanya és una foto d’una mà femenina, plena de braçalets, assenyalant la paraula alcalde en lletra enorme i, a sota, el logotip del PP. Però, ai las, què passa si la llista més votada és la del PSOE? Pas de problème. El subtítol primer aclareix: “La majoria diu que Ciutadans ha de pactar amb el PP i prefereix que Podem s’uneixi a IU abans que al PSOE”. És a dir, que C’s ha d’entronitzar el PP, però Podem ha d’aïllar el PSOE. Oportuníssim.

L’edició d’aquest diumenge és una mostra més de com els resultats de les enquestes de La Razón coincideixen al mil·límetre amb la línia editorial del diari. Amb aquesta presumpta capacitat de la capçalera per sostenir totes i cadascuna de les posicions majoritàries, en tots els temes possibles, no m’explico encara per què el diari és, amb diferència, el que menys ven dels d’abast estatal.