Publicitat
Publicitat

PAREU MÀQUINES

'La Razón' s'autodesmenteix en portada

"De les 63 qüestions plantejades, només n'hi va haver cinc sobre l'atur", deia l'últim dels subtítols de la portada de La Razón d'ahir. Un dia abans, en lletres quatre cops més grans, obrien la primera pàgina amb "Mas veta les preguntes sobre crisi i corrupció a la seva entrevista de TV3". Doncs bé: en el segon bloc es va parlar de crisi -més enllà de les cinc preguntes sobre atur- i també de corrupció: els entrevistadors van posar l'afer Palau sobre la taula. ¿Podrien haver collat més? Sí, però parlar de veto no se sosté. La capacitat endevinatòria del diari no està en les seves hores més resplendents. El 3 de desembre també feien futurologia: "Mas anunciarà la pregunta del referèndum el dia 16 a TV3". Com és sabut, el president va fer-ne espòiler dies abans. Fer-se el Nostradamus -o el Sandro Rey- en premsa té un risc: l'hemeroteca.

'El Mundo' manté viu el tema Jorge Messi

Tot i que a la web van fer un moviment retràctil quan el ministeri de l'Interior i la Guàrdia Civil van aigualir el tema, El Mundo mantenia al paper la pressió sobre el pare de Messi. "Haurà de declarar", titulava en primera. I posava la pilota a la teulada del jutge que investiga el cas: si ell no ho tanca, la Guàrdia Civil pot dir missa. Fins i tot en feien un editorial que, bàsicament, apuntalava el tema tot i les debilitats sorgides el dia anterior.

Al racó de pensar

LUIS MARÍA ANSON

ARTICULISTA D''EL MUNDO'

"El órdago secesionista, lanzado a bombo y televisión por Oriol Junqueras y su marioneta Arturo Mas, tiene, entre otros muchos, a tres responsables: Suárez, Zapatero y Rajoy"